Jump to:

10850 Posts in 2517 Topics by 1793 members

All other Modules

SilverStripe Forums » All other Modules » Problem with Gallery Module and question header backround‏

Discuss all other Modules here.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 685 Views
  • vinz
    Avatar
    Community Member
    13 Posts

    Problem with Gallery Module and question header backround‏ Link to this post

    Hi there,
    my name is Vinz and I'm a new member of silverstripe CMS, i really like this product but I still have to understand a litle bit how it works. By the way sorry if my english is not that good.

    My first query is how do I install the gallery module.
    I did the following:
    - download the module;
    - but it on root;
    - then I did mysite/db/build but then i get the message of error the page can not be displayed.
    I downloaded the last silverstripe CMS SilverStripe-v2.3.5 and the last gallery module gallery-v0.2.3.

    What do I do wrong?

    The second question is how can I do thet the header backround image of the header changes automatically from different images or is it possible to have a different header image for each tab, what I don't thing it's possible because the header is for the entire page....hope you understand what I mean. In oder words I would like to have 4-5 pictures that changes after 3-4 seconds so thet i can put some "fresh style" in the page.

    I really hope you can give me a hint.

    Thank you very much.

  • Double-A-Ron
    Avatar
    Community Member
    603 Posts

    Re: Problem with Gallery Module and question header backround‏ Link to this post

    Hi Vinz, welcome to the world of SS,

    For your first problem, the proper URL is /dev/build. /db/build is the old URL, but it should still work. I haven't tried 2.3.5 yet so not sure if that old URL is completely depreciated or not. I'm sure someone here will confirm.

    If the error you are seeing is not a 404 error, you will need to be more specific about the error. Putting your site into dev mode provides you with more detailed error messages. http://doc.silverstripe.org/doku.php?id=debugging&s=devmode

    The second question is really design related. All you need to do for this is build the HTML that does this swapout with javascript, and then embed that in your /themes/mythem/templates/Page.ss.

    I have done one Silverstripe site that does what I think you are asking: http://www.vivaexpeditions.com/. The slideshow at the top has nothing to do with Silverstripe. It is only embedded in the Page.ss file as you would any old webpage.

    If this is still not clear, I suggest you go through the Silverstripe tutorials here: http://doc.silverstripe.org/doku.php?id=tutorials. They are a very good starting point for the way the systems work, and the very first one guides you through how the templates work.

    Ta
    Aaron

    685 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.