Jump to:

10928 Posts in 2612 Topics by 1809 members

All other Modules

SilverStripe Forums » All other Modules » User Forms weirdness

Discuss all other Modules here.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1 2
Go to End
Author Topic: 1158 Views
  • Wyman
    Avatar
    Community Member
    9 Posts

    User Forms weirdness Link to this post

    I've recently installed the 'User forms' module. It works much better than I expected it to, but there are some odd things happening on the website side of the module. I've put one of (almost) all the choices on a page, to try it out, and some work fine and others do not. I've attached a screenshot of the page so that its more obvious what I'm talking about.
    The first problem I have is all of the label fields are below the field they correspond to, for example, the 'Country Dropdown Field' is below the select tag dropdown with all the countries in them. I thought this might be due to a missing css (which was someone else's problem in another topic) but I double checked with firebug and it is definitely on the page. The problem seems to be that the css doesn't match up to any elements on the page. If the problem isn't the css it may be that the elements are in the opposite order of what you would expect in the HTML, check the second attachment to see that. I wanted to fix this in the (I assume) .ss file that makes the page, but I cannot seem to find anything in the module that builds the .ss pages.
    The second problem I'm having is certain label areas not showing up at all on the page or in the HTML. Note the datefield (it has the text of Nov 5, 2011 in the first picture) doesn't have any label for itself at all, same for the user select dropdown (text: Matthew, Default Admin), what am I missing?

    Thanks for your time!

    Attached Files
  • Willr
    Avatar
    Forum Moderator
    5489 Posts

    Re: User Forms weirdness Link to this post

    Can I see a screen shot of your CMS setup?

  • Wyman
    Avatar
    Community Member
    9 Posts

    Re: User Forms weirdness Link to this post

    Well I feel a little silly now... I for some reason didn't think that the area #1 (see attachment) was the title box, it wasn't terribly obvious (I figured it out late yesterday when I accidentally typed into it) especially when I saw the 'right title' (area #2).
    I'm kinda mad I didn't figure it out sooner...
    Thanks for your response!

    Attached Files
  • Willr
    Avatar
    Forum Moderator
    5489 Posts

    Re: User Forms weirdness Link to this post

    Heh you're not the first to run into that issue! I am thinking about putting some text between the icon and the input which says "Label:" to make it clearer. Do you think that would have helped?

  • Wyman
    Avatar
    Community Member
    9 Posts

    Re: User Forms weirdness Link to this post

    I think that would do the trick, you could also put it into the input itself and have it disappear once you click into it (though I don't know if its a nice enough solution to warrant the javascript/jquery required to do it).
    Please PM me if you get this fix into place!

  • silsy
    Avatar
    Community Member
    2 Posts

    Re: User Forms weirdness Link to this post

    I've just installed this userForms module. My problems are:
    1. fiel lables are displayed below the input box, see attachment
    2. field 1 which is a 2 row field keeps giving me error message
    3. reset button wouldn't clear the error message

    The screen capture is done in Chrome, In IE9 the same error message appears when I hit the send button and the form has never arrived because of that. Similar behaviour to Chrome in firefox.

    S

  • Willr
    Avatar
    Forum Moderator
    5489 Posts

    Re: User Forms weirdness Link to this post

    silsy - it displays under the text box as you've used the 'Right Title' option and left the main label field (the text box next to the icon) blank.

    For the required issue - make sure you've not set a min length on the field.

  • silsy
    Avatar
    Community Member
    2 Posts

    Re: User Forms weirdness Link to this post

    Thanks for your reply Will, that was quick.

    I don't see a lable field and I didn't choose to use Right Title. Where do I configure it? Attached screen shot shows you all I see and cnd do when I add a field.

    Where can I find a documentation or tutorial on how to configure the application?
    S

    Attached Files
    1158 Views
Page: 1 2
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.