Jump to:

10845 Posts in 2513 Topics by 1792 members

All other Modules

SilverStripe Forums » All other Modules » Gallery popups commented out

Discuss all other Modules here.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 1895 Views
  • Shawn Parr
    Avatar
    Community Member
    60 Posts

    Gallery popups commented out Link to this post

    I'm running SS2.2.3 with the Gallery Module and 0.6.5 of the Image Gallery Module. Up until this morning the galleries were working fine. I started investigating getting .flv and .f4v files into the galleries, and during that the popup function stopped working. I reverted all the files I changed back to how they were, and the popup still does not work.

    I also reinstalled the gallery module from my original download. Still no joy.

    What is happening is that the HTML code for the popup all seems to be getting generated, however html comments are wrapped around those links, and a copy of the link without the class information for the popup is being inserted.

    As an example instead of:

    <a id="ViewLink-47" class="lightwindow" rel="LimeSurvey Videos[Media]" href="http://academicservices.nsula.edu/assets/galleries/LimeSurvey/LimeSurvey-1-Basics.mov" title="LimeSurvey-1-Basics.mov" caption="980 x 560 - 34 MB" params="lightwindow_width=980,lightwindow_height=560">
    <img src="/assets/Uploads/_resampled/PaddedResize9070-Videos.gif" alt="LimeSurvey-1-Basics.mov"/>
    <p class="galleryImageTitle">LimeSurvey-1-Basics.mov</p>
    <p class="galleryImageDetails">34 MB</p>
    </a>

    I'm getting:

    <a id="ViewLink-47" rel="" class="" title="" href="http://academicservices.nsula.edu/assets/galleries/LimeSurvey/LimeSurvey-1-Basics.mov"><img src="/assets/Uploads/_resampled/PaddedResize9070-Videos.gif" alt="LimeSurvey-1-Basics.mov"/></a>
    <!-- <a id="ViewLink-47" class="lightwindow" rel="LimeSurvey Videos[Media]" href="http://academicservices.nsula.edu/assets/galleries/LimeSurvey/LimeSurvey-1-Basics.mov" title="LimeSurvey-1-Basics.mov" caption="980 x 560 - 34 MB" params="lightwindow_width=980,lightwindow_height=560">
    <img src="/assets/Uploads/_resampled/PaddedResize9070-Videos.gif" alt="LimeSurvey-1-Basics.mov"/>                  
    <p class="galleryImageTitle">LimeSurvey-1-Basics.mov</p>                     
    <p class="galleryImageDetails">34 MB</p>
    </a> -->

    I can't find where those comments are being generated. It doesn't appear in the template files for gallery or image gallery from what I can see.

    Any ideas?

  • Shawn Parr
    Avatar
    Community Member
    60 Posts

    Re: Gallery popups commented out Link to this post

    I figured it out. Turns out that when you install ImageGallery, it has a template files named GalleryPage.ss and UserGallery.ss. GalleryPage.ss references UserGallery.ss. Since there is already a GalleryPage.ss in the Gallery module template files, when it loads the ImageGallery version takes precedence. So some changes I had made in the Image Gallery template files broke my regular Gallery pages.

    To fix this I renamed all the template files in the Image Gallery module making sure that they included the word 'image' so that GalleryPage.ss was now ImageGalleryPage.ss (and UserImageGallery.ss, etc.). So now there are not any conflicts between the modules, which means that popups work fine in the Gallery Module, and mostly fine in the image module.

    I say mostly fine, as in the Image Gallery I can use any of the pop ups except for lightbox, lightbox alt, and thickbox. Both lightboxes just do not work (load image on a new page) and thickbox brings up an animated image for a loading bar, but never gets any further than that.

    I'm digging into that now, but if anyone has any ideas I'd greatly appreciate the help.

    1895 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.