Jump to:

10979 Posts in 2722 Topics by 1815 members

All other Modules

SilverStripe Forums » All other Modules » userforms installation not succesful

Discuss all other Modules here.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1 2
Go to End
Author Topic: 1797 Views
  • Willr
    Avatar
    Forum Moderator
    5497 Posts

    Re: userforms installation not succesful Link to this post

    Hey aaron you will need to use branches/2.3 or 2.3.2 when it comes out.

    Userforms trunk does not work with 2.3.1, you will have to stick with the 0.1 release.

  • Double-A-Ron
    Avatar
    Community Member
    604 Posts

    Re: userforms installation not succesful Link to this post

    Yes I got the feeling this was the case.

    My post has little to do with it functioning or not. The fact that the official channels give SS users at ability to make this mistake so easily is the concerning part.

    I've posted details on how even 0.1 isn't working with 2.3.1 on the other thread:
    http://www.silverstripe.org/form-questions/show/257760?start=0#post259272#post259272

  • nostrad
    Avatar
    Community Member
    25 Posts

    Re: userforms installation not succesful Link to this post

    From the Readme file in the UserForms download:

    Installation Instructions
    -----------------------------------------------
    Extract the userforms folder into the top level of your site, and visit
    http://www.mysite.com/dev/build to rebuild the database.

    So, can someone elaborate the proper procedure? Into a) how many and b) which directories do I need to extract the archive? Why couldnt it just be simple as extracting it into the modules folder?

    (really frustrated, as I haven't still got it working until now)

  • nostrad
    Avatar
    Community Member
    25 Posts

    Re: userforms installation not succesful Link to this post

    I think you've put it in the wrong place.

    The "userforms" directory needs to live as a sibling of the sapphire, cms, jsparty and mysite folders.

    Once it's there, dev/build (or db/build if you're running 2.2) should then pick up the module and build the database accordingly.

    Good luck!

    Cheers,
    Sean

    So, I just downloaded the latest build "modules_userforms_trunk-r75270.zip" and extracted the 'userforms' directory inside the archive to the cms and jsparty folders and then did a build. It now works. I hope it does not give errors later (as it did earlier). but if it does, I will report here.

    Thanks to everyone who participated in this thread.

  • nostrad
    Avatar
    Community Member
    25 Posts

    Re: userforms installation not succesful Link to this post

    Now this is the error I get when trying to create the form page after select anything from the dropdown and click Add :

    Fatal error: Method name must be a string in /data/15/1/99/97/1751423/user/1892604/htdocs/jethro/sapphire/forms/Form.php on line 232

  • nostrad
    Avatar
    Community Member
    25 Posts

    Re: userforms installation not succesful Link to this post

    I finally got it working - thank God !

    1797 Views
Page: 1 2
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.