Jump to:

17452 Posts in 4473 Topics by 1971 members

Archive

SilverStripe Forums » Archive » Support for multilingual content

Our old forums are still available as a read-only archive.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, simon_w

Page: 1 2
Go to End
Author Topic: 6212 Views
  • bernd
    Avatar
    9 Posts

    Re: Support for multilingual content Link to this post

    I just installed 2.2, and the translation feature seems to work (mostly) well.

    2 little things I noticed:

    * In the beginning (like, first 10 requests in the admin interface after creating a translation), I couldn't go back to English in the little drop-down at the lower-left corner, only French (my first translation language) was available. Now both are there and I can't reproduce the effect of only seeing the alternative language. That seems like a weird bug.

    * The translation tool doesn't respect the Accept-Language. Switching with ?lang= works fine and sticks until it's reset again by the same means; but the first request is always served from the default language, not higher-priority languages set in the browser. I think the default until it's set with ?lang= should be according to the Accept-list of the user.

    Thanks otherwise for the beautiful software, 2.2 seems much more polished and "production ready" in all regards than earlier releases. Great work!

  • Ingo
    Avatar
    Forum Moderator
    801 Posts

    Re: Support for multilingual content Link to this post

    > I couldn't go back to English in the little drop-down at the lower-left corner
    did you create your translated page by the translation-tab ("create" button), or by clicking on an untranslated page in the sitetree? did you still have the problem after a full page-refresh? trying to figure out if the dropdown was properly populating by ajax, or if the language wasn't actually saved on the serverside

    > The translation tool doesn't respect the Accept-Language
    interesting, didn't know about this header - i've added a ticket: http://open.silverstripe.com/ticket/2231

  • bernd
    Avatar
    9 Posts

    Re: Support for multilingual content Link to this post

    Ingo - thanks for creating the ticket.

    Regarding backtracking my steps, sorry but I don't remember. I would argue for the AJAX refresh being delayed though, as the translations were persisted correctly and were available shortly afterwards. I didn't try the immediate full reload at the time, though.

  • Craneway
    Avatar
    20 Posts

    Re: Support for multilingual content Link to this post

    > I couldn't go back to English in the little drop-down at the lower-left corner

    I encountered the same problem. When choosing English in the drop-down menu sometimes the site-tree does not refresh. Occasionally (can't figure out why) an Ajax error is occured when clicking "save&publish" the translation and the links in the site-tree stop to react. You have to refresh to go normal state. Though the content is saved and published properly.

    6212 Views
Page: 1 2
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.