Jump to:

17452 Posts in 4473 Topics by 1971 members

Archive

SilverStripe Forums » Archive » Blog plugin

Our old forums are still available as a read-only archive.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 2012 Views
  • madsnp
    Avatar
    Community Member
    8 Posts

    Blog plugin Link to this post

    I've installed the blog plugin following the instructions by installing to a subdir ("blog") and running the flush - which acc. to output updated the system database. Next questions is quite lame:

    What now?

    Well, evidently I'd like to begin tweaking - or simply access the plugin to try it out admin-wise, but it's nowhere to be found in the admin GUI I thought it would show up in the content/pagetype options...

    Where am I to go from here...? Thanks!!

  • Wojtek
    Avatar
    Community Member
    149 Posts

    Re: Blog plugin Link to this post

    A new site should be shown both on your site and in the CMS.

    Ar you sure that you installed the blog in the right folder an have run http://yoursite/db/build?flush=1 ??

  • madsnp
    Avatar
    Community Member
    8 Posts

    Re: Blog plugin Link to this post

    hi wojtek... and thanks for responding.

    That's what I assumed - I tried rebuilding once more by flushing again. Same output and same result - no new pages neither in the front nor in the backend in spite of output that suggest something else. I've attatched a dump up the flush output.

    Dunno... just plain nothing. Damn, I'm really fumbling in the dark here! Grrr....frustrating!

  • dio5
    Avatar
    Community Member
    501 Posts

    Re: Blog plugin Link to this post

    Where did you put the blog folder?

  • Wojtek
    Avatar
    Community Member
    149 Posts

    Re: Blog plugin Link to this post

    The structure of the blog package is something like blog 0.5.1/blog/all_the_files
    You should have blog/all_the_files on your site, without blog 0.5.1 (or any other version number it is)

  • madsnp
    Avatar
    Community Member
    8 Posts

    Re: Blog plugin Link to this post

    Thanks for helping out guys - and sorry for late response but was seeing double so simply had to hit the sheets.

    Seems sleep was the missing ingredient, as I this morning turned to take another look at the folder structure I had placed the files in a dir: www.mydomain.com/blog/blog - logically (nooot!).
    I moved to files upward to the correct folder www.mydomain.com/blog and made a reflush (www.mydomain.com/db/build?flush=1) and; vupti - as I login to the CMS backend Inow have the blogentry and blogpost options when creating a new page...

    As you can tell I'm not that much of a techie, so thank you so much for pointing me in the right direction guys - I guess the forest is simply clouded by trees sometimes...!

    2012 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.