Jump to:

17452 Posts in 4473 Topics by 1971 members

Archive

SilverStripe Forums » Archive » New To SilverStripe - Few Questions

Our old forums are still available as a read-only archive.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, simon_w

Page: 1 2
Go to End
Author Topic: 3633 Views
  • simon_w
    Avatar
    Forum Moderator
    471 Posts

    Re: New To SilverStripe - Few Questions Link to this post

    oops...

    Wrong file. Shouldn't attempt to recall things when sleep deprived.

    It's in BlogEntry.php, about line 37

  • Liam
    Avatar
    Community Member
    470 Posts

    Re: New To SilverStripe - Few Questions Link to this post

    Perfect,

    Cheers.

  • Liam
    Avatar
    Community Member
    470 Posts

    Re: New To SilverStripe - Few Questions Link to this post

    I have a few more questions, and instead of making multiple topics, I'll just stick them all in this thread. So to be clear, here is what I still need answered if possible:

    Runing latest trunk build.

    1. Is there a way to send the newsletters out in batches? I'm worried for large lists 1000+

    2. Where do I edit the tiny_mce initialization form? I'd like to configure tiny_mce with a few of my own options. Can't seem to find where it's being called.

    3. How do I uninstall modules? I've deleted the folder, and ran /db/build?flush=1 but I still see the tables for them in mysql.

    4. I can't edit images I uploaded. When I click on them to edit in the admin section, the lightbox window throws this error: Fatal error: Call to a member function setPageLimits() on a non-object in path/to/silverstripe/sapphire/forms/ComplexTableField.php on line 405

    5. Does the home page have to have the url /home to redirect to my root site? The page I have created to be used as the domain.com page needs to have the url set to /home for the menu being built to direct it back to domain.com from the front end. If I set the url to anything else, when I click the 'home' link that is being built in the menu, it takes me to the page, but the url is domain.com/whatever-i-named-it. Is this a feature?

    6. I've edited the /sapphire/filesystem/gd.php and changed the quality to 100, but I still see my images being changed. The filesize does not match the originals on my computer.

    7. Is the function call "MathSpamQuestion::setEnabled()" no longer? I set this in my _config.php file in sapphire and cms, and it threw a fatal error, saying no class could be found.

    8. My 'sent status report' tabl doesn't work for newsletters. When I click the tab, it just hangs and loads forever.

    I think that's enough for now. I'm sure I'll have more as I dig deeper ;)

    p.s does anybody realize that if you reply or create a topic in the forums here, and take a long time writing the post, it throws a fatal error and you have to start over by loading a fresh page view?

  • Liam
    Avatar
    Community Member
    470 Posts

    Re: New To SilverStripe - Few Questions Link to this post

    Anybody wanna help out? I know it's a lot of questions, but even if you could answer a few if you don't know them all, that would be great.

  • Fuzz10
    Avatar
    Community Member
    787 Posts

    Re: New To SilverStripe - Few Questions Link to this post

    >3. How do I uninstall modules? I've deleted the folder, and ran >/db/build?flush=1 but I still see the tables for them in mysql.

    You are going to have to clean up the DB yourself. ;-)

    >4. I can't edit images I uploaded. When I click on them to edit in the >admin section, the lightbox window throws this error: Fatal error: Call to a >member function setPageLimits() on a non-object in >path/to/silverstripe/sapphire/forms/ComplexTableField.php on line 405

    Maybe it has to do with this bug ?
    http://ssopen.ernie.silverstripe.com/site-builders-forum/flat/375

    >5. Does the home page have to have the url /home to redirect to my root >site? The page I have created to be used as the domain.com page needs to >have the url set to /home for the menu being built to direct it back to >domain.com from the front end. If I set the url to anything else, when I >click the 'home' link that is being built in the menu, it takes me to the >page, but the url is domain.com/whatever-i-named-it. Is this a feature?

    I don't really understand what you mean ?

    >6. I've edited the /sapphire/filesystem/gd.php and changed the quality to >100, but I still see my images being changed. The filesize does not match >the originals on my computer.

    Do you mean uploaded images which get resized by the user ?

    >7. Is the function call "MathSpamQuestion::setEnabled()" no longer? I set >this in my _config.php file in sapphire and cms, and it threw a fatal error,
    >saying no class could be found.

    I think this hasn't been implemented yet ?

    >p.s does anybody realize that if you reply or create a topic in the forums >here, and take a long time writing the post, it throws a fatal error and you >have to start over by loading a fresh page view?

    Yep.. Always copy-paste your work ... ;-)

  • Liam
    Avatar
    Community Member
    470 Posts

    Re: New To SilverStripe - Few Questions Link to this post

    Thanks for the reply.

    I upload images through the file upload area in the admin section. These are just 200px width images that are then placed in the content, floated left or right. They seem to be getting resampled, and the image quality degrades, even though I have set the quality to 100 in the gd file. They image size isn't being adjusted or edited in any way. They are just uploaded and placed into page content, yet the quality still suffers.

    *edit* Nevermind, sorted it out. I didn't realize that when you deleted images from the admin area, the resampled versions remained. This really should be looked at.

    3633 Views
Page: 1 2
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.