Jump to:

17452 Posts in 4473 Topics by 1971 members

Archive

SilverStripe Forums » Archive » Sitemap Bug?

Our old forums are still available as a read-only archive.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, simon_w

Page: 1 2
Go to End
Author Topic: 3076 Views
  • Liam
    Avatar
    Community Member
    470 Posts

    Sitemap Bug? Link to this post

    Pretty sure this isn't proper behaviour, but I have a 404 page that I obviously don't want in my sitemap. I click the advance link in the meta data tab and change the sitemap's page priority to not indexed, however when I view the sitemap.xml file in my browser, the page is still listed.

    2.2.2 rc2

    Is this a bug, or am I missing something?

  • Liam
    Avatar
    Community Member
    470 Posts

    Re: Sitemap Bug? Link to this post

    Can anybody confirm this before I open a ticket? Not sure if this is normal. I'd assume when you set it to 'not indexed', it should be removed from the generated sitemap.xml file, yet mine still shows.

  • Fuzz10
    Avatar
    Community Member
    787 Posts

    Re: Sitemap Bug? Link to this post

    Confirmed ! ;-)

  • Liam
    Avatar
    Community Member
    470 Posts

    Re: Sitemap Bug? Link to this post

    Thanks, though it looks like I'll have to wait to submit the bug. Milestone has been closed off, as I'm not given an option for any version of SS.

  • Sam
    Avatar
    Administrator
    679 Posts

    Re: Sitemap Bug? Link to this post

    LeeUmm: If you can't select the right milestone, then post without a milestone.

  • Liam
    Avatar
    Community Member
    470 Posts

    Re: Sitemap Bug? Link to this post

    Cheers Sam. I've reported the bug and was able to select a milestone now, so you must have changed something.

    If in the future it happens again, I'll do it without picking a milestone. First time reporting, so was a little hesitant.

  • steve_nyhof
    Avatar
    Community Member
    224 Posts

    Re: Sitemap Bug? Link to this post

    I have several pages that are not shown on the navigation, but they all show up in the Site Map. Any ideas of how to prevent this?

  • Liam
    Avatar
    Community Member
    470 Posts

    Re: Sitemap Bug? Link to this post

    As this topic discusses, there is a bug which prevents this from happening.

    The option isn't specific to whether the page shows up in the nav or not, what you want is to go to the 'meta-data' tab for a page, and click the 'advanced options'. There you will see how to rank the pages in the sitemap, but like I stated, the setting for 'not indexed' does not work correctly and all pages show up.

    There is a ticket for this bug which will be fixed in the next release.

    3076 Views
Page: 1 2
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.