Jump to:

17452 Posts in 4473 Topics by 1971 members

Archive

SilverStripe Forums » Archive » imageupload not showing new uploaded images

Our old forums are still available as a read-only archive.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 2180 Views
  • hm2k
    Avatar
    Community Member
    7 Posts

    imageupload not showing new uploaded images Link to this post

    For some reason when I click on the image upload button on the editor it's not showing me the image I just uploaded, it never has done.

    I tried to upload it a number of times, I could see it adding the files when I looked via ftp, as filenameN.jpg, in "assets/Uploads/" so it was clearly uploading correctly.

    It seems like a caching issue, if it is, this is a bug...

    Any ideas on how to resolve this?

  • Bruce
    Avatar
    Community Member
    29 Posts

    Re: imageupload not showing new uploaded images Link to this post

    I'm seeing the same problem ...
    Upload via the GUI, they are listed in the directory,
    but viewing details window is empty.
    If I try & add them to a page ,
    the page does not show them.
    The GUI for adding images to a page just says "Error getting files"
    .. is this how you see it?
    //BWS

  • Bruce
    Avatar
    Community Member
    29 Posts

    Re: imageupload not showing new uploaded images Link to this post

    httpd/error_log shows the following:
    [Sat Apr 19 20:23:59 2008] [error] [client xxx.xxx.xxx.xxx] PHP Fatal error: Call to undefined function imagecreatefrompng() in /export/home/nzcoop/www/sapphire/filesystem/GD.php on line 22, referer: http://nz.coop.top.net.nz/jsparty/greybox/loader_frame.html

    This was after using the gui to
    1. I created a new directory
    2. uploaded a file
    3. tried to see the details of the file.

    The file was created & the underlying permissions are okay:
    [root@server assets]# ls -l
    total 24
    -rw-r--r-- 1 apache users 2147 2008-04-08 14:37 error-404.html
    drwxrwsr-x 2 apache apache 4096 2008-04-19 19:32 images
    drwxrwsr-x 2 apache apache 4096 2008-04-19 20:22 NewFolder
    drwxr-xr-x 2 apache users 4096 2008-04-19 19:23 Uploads
    [root@ server assets]# ls -l NewFolder/
    total 64
    -rw-r--r-- 1 apache apache 57909 2008-04-19 20:22 dumb.jpg
    [root@ server assets]#

  • Sam
    Avatar
    Administrator
    679 Posts

    Re: imageupload not showing new uploaded images Link to this post

    Looks like you don't have php-gd2 installed. It's an extension for PHP.

    Get that installed and it should work.

    2180 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.