Jump to:

17452 Posts in 4473 Topics by 1971 members

Archive

SilverStripe Forums » Archive » Problem with my gallery....bug or whatelse?

Our old forums are still available as a read-only archive.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, simon_w

Page: 1 2
Go to End
Author Topic: 7389 Views
  • joco
    Avatar
    9 Posts

    Re: Problem with my gallery....bug or whatelse? Link to this post

    thanks for the tip Jarri! i am using the Flickr Gallery and had the same problem. it's gone now.

    (ps: search for 'this.checkimage' in the javascript file to find the right block of code to replace. and make a safety backup of the lightwindow.js file before you change it)

    ok. one problem down

  • Adamski
    Avatar
    Community Member
    14 Posts

    Re: Problem with my gallery....bug or whatelse? Link to this post

    Jarri!!! You legend. That's it!

    Thank you so much.

  • Willr
    Avatar
    Forum Moderator
    5489 Posts

    Re: Problem with my gallery....bug or whatelse? Link to this post

    If this sounds relevant could someone try this - if it is seen to work then we can suggest that it is included in Gallery 0.2.3

    Make a ticket on trac for it at - open.silverstripe.com link to this thread and submit your code as a patch (full instructions on submitting patches are at open.silverstripe.com). It looks like it works so I would be great to merge this back in if thats the case

  • Jarri
    Avatar
    Community Member
    10 Posts

    Re: Problem with my gallery....bug or whatelse? Link to this post

    Ok done!- patch #2686 created! Hooray-my first ever piece of open source assistance!

    I'd now like to immediately return to my usual status of asking for assistance from others!

    Has anyone got any idea how we can go about sorting out the outstanding pagination/image selection bug in the gallery for ie6 and ie7. This has been mentioned on the forums (see CMINGSTER's comment here) a number of times and is listed on defect ticket #2440.

    On any page other than the first, whichever image is chosen, lightwindow will display the last image from the previous page. This is highly disorientating for the user and thus makes the gallery module unfit for use for IE over multiple multiple pages - the effect can currently be seen on the live Silverstripe demo site.

    Since the Flikr extension seems to work fine in this regard, would this suggest that the problem is less likely to be in the lightwindow.js and more likely in the gallery .js? - could a solution be found by looking at the way the Flikr module handles pagination?

  • Jarri
    Avatar
    Community Member
    10 Posts

    Re: Problem with my gallery....bug or whatelse? Link to this post

    I have a workaround for the IE "pagination" bug that I mentioned above, here: http://www.silverstripe.com/site-builders-forum/flat/128668

    It is not an ideal solution and may itself have issues... but it looks ok for my needs at the moment!

    I have posted a patch - so when that gets reviewed someone should cast a more professional eye over it and hopefully provide a better solution!

    7389 Views
Page: 1 2
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.