Jump to:

17452 Posts in 4473 Topics by 1971 members

Archive

SilverStripe Forums » Archive » Ongoing errors...

Our old forums are still available as a read-only archive.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, simon_w

Page: 1 2
Go to End
Author Topic: 28949 Views
  • AndyWiltshireNZ
    Avatar
    Community Member
    35 Posts

    Ongoing errors... Link to this post

    Hi,

    I am a first time user of SilverStripe, well, I havent actually managed to get it installed yet, so havent even used it...

    I have no problem on my server with other CMS software running PHP5+ and MySql, so I am not sure how to solve this SilverStripe install error.

    After downloading then uploading all the files (twice) to my server and setting up the install, it simply gets stuck on building the database schema. There is no errors that are shown (with display errors on in php.ini), the browser stops processing, I have my php memory_limit set to 32M then 64M and everything had the green light during the setup.

    Looking at my server log, this is what it contains:

    [Fri May 02 20:07:09 2008] [error] [client 222.154.8.18] PHP Warning: is_dir() [<a href='function.is-dir'>function.is-dir</a>]: open_basedir restriction in effect. File(/var/www/vhosts/andy.net.nz/httpdocs/../) is not within the allowed path(s): (/var/www/vhosts/andy.net.nz/httpdocs:/tmp) in /var/www/vhosts/andy.net.nz/httpdocs/sapphire/core/ManifestBuilder.php on line 93, referer: http://www.andy.net.nz/install.php
    [Fri May 02 20:07:09 2008] [error] [client 222.154.8.18] PHP Warning: is_dir() [<a href='function.is-dir'>function.is-dir</a>]: open_basedir restriction in effect. File(/var/www/vhosts/andy.net.nz/httpdocs/..) is not within the allowed path(s): (/var/www/vhosts/andy.net.nz/httpdocs:/tmp) in /var/www/vhosts/andy.net.nz/httpdocs/sapphire/core/ManifestBuilder.php on line 111, referer: http://www.andy.net.nz/install.php
    [Fri May 02 20:07:09 2008] [error] [client 222.154.8.18] PHP Warning: is_dir() [<a href='function.is-dir'>function.is-dir</a>]: open_basedir restriction in effect. File(/var/www/vhosts/andy.net.nz/httpdocs/../) is not within the allowed path(s): (/var/www/vhosts/andy.net.nz/httpdocs:/tmp) in /var/www/vhosts/andy.net.nz/httpdocs/sapphire/core/ManifestBuilder.php on line 133, referer: http://www.andy.net.nz/install.php
    [Fri May 02 20:07:09 2008] [error] [client 222.154.8.18] PHP Warning: require_once(Auth/OpenID.php) [<a href='function.require-once'>function.require-once</a>]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/andy.net.nz/httpdocs/auth_openid/code/Auth/OpenID/Consumer.php on line 163, referer: http://www.andy.net.nz/install.php
    [Fri May 02 20:07:09 2008] [error] [client 222.154.8.18] PHP Fatal error: require_once() [<a href='function.require'>function.require</a>]: Failed opening required 'Auth/OpenID.php' (include_path='.:') in /var/www/vhosts/andy.net.nz/httpdocs/auth_openid/code/Auth/OpenID/Consumer.php on line 163, referer: http://www.andy.net.nz/install.php

    Please advise on the method of fixing this, I feel unfortunate that my first experience with SilverStripe is a negative one, but being a Kiwi, I am willing to put in some time to get the thing running... logged 3-4 hours so far searching and trying to fix myself...

    Thanks in advance,

    Andy

  • Willr
    Avatar
    Forum Moderator
    5489 Posts

    Re: Ongoing errors... Link to this post

    open_basedir restriction in effect.

    Sounds like your running PHP in safe mode, there was a bit of work done recently to make sure installation on safe systems worked but this might be another issue with it. Do a search round the forums for safe mod, maybe someone has fixed / got a patch for this sort of error.

  • AndyWiltshireNZ
    Avatar
    Community Member
    35 Posts

    Re: Ongoing errors... Link to this post

    Thanks for the quick reply. The domain has PHP Safe mode turned off.

  • AndyWiltshireNZ
    Avatar
    Community Member
    35 Posts

    Re: Ongoing errors... Link to this post

    I ended up downloading and installing v2.2.2-RC3 which installed fine... so I guess its an issue with the 2.2.1 files...

  • AndyWiltshireNZ
    Avatar
    Community Member
    35 Posts

    Re: Ongoing errors... Link to this post

    Now getting the following error:

    Warning: require_once(Auth/OpenID.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/andy.net.nz/httpdocs/auth_openid/code/Auth/OpenID/Consumer.php on line 163

    Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'Auth/OpenID.php' (include_path='.:') in /var/www/vhosts/andy.net.nz/httpdocs/auth_openid/code/Auth/OpenID/Consumer.php on line 163

    Which was solved by deleting the auth_openid folder...

    Then came up with more errors when tying to change themes, so I reinstalled 2.2.3, but get this error...

    Notice: Undefined variable: mem in /var/www/vhosts/andy.net.nz/httpdocs/install.php on line 639
    # Creating /var/www/vhosts/andy.net.nz/httpdocs/mysite/_config.php
    # Creating '.htaccess' file...
    # Creating /var/www/vhosts/andy.net.nz/httpdocs/.htaccess
    # Building database schema...

    Fatal error: Declaration of Order_Item::__construct() must be compatible with that of DataObjectInterface::__construct() in /var/www/vhosts/andy.net.nz/httpdocs/ecommerce/code/Order.php on line 1107

    I've never had so much trouble...Although SS looks really promising, it installs like a warm turd on a cold day...

  • Willr
    Avatar
    Forum Moderator
    5489 Posts

    Re: Ongoing errors... Link to this post

    Fatal error: Declaration of Order_Item::__construct() must be compatible with that of DataObjectInterface::__construct() in /var/www/vhosts/andy.net.nz/httpdocs/ecommerce/code/Order.php on line 1107

    Try and install SS standalone first (without ecommerce) so you can get that up and running and then add in the modules. I always find that easier to do. Make sure you are using trunk for ecommerce as thats probably your best bet for SilverStripe 2.2.2 support. Im pretty sure Romain is doing alot of development on ecommerce trunk at the moment (see http://open.silverstripe.com/browser/modules/ecommerce/trunk) and he would be working with 2.2.2 of SS so it should be working fine with that.

  • AndyWiltshireNZ
    Avatar
    Community Member
    35 Posts

    Re: Ongoing errors... Link to this post

    Thanks Will.

    I have the daily SS build running ok now, 2.2.3RC3 (2/05/08) or whatever its up to.. Ive just checked-out the files from SVN, and have to get around to updating the ecommerce module...

    I was looking through the documentation, but whats the quickest and easiest way to add access to the modules via the backend. I am use to joomla, wordpress, and pretty much everyother CMS where you simply have a modules section or manager for activating/deactivating modules. Basically installing all the standard modules, and need to get them all up and running with access via admin panel.

    Cheers,

    Andy

  • AndyWiltshireNZ
    Avatar
    Community Member
    35 Posts

    Re: Ongoing errors... Link to this post

    Using the latest SVN download of the ecommerce module fixed the install db-build errors. But still issues actually viewing the ecommerce section inbrowser...

    Fatal error: Call to undefined method Order::shoppingcart() in /var/www/vhosts/andy.net.nz/httpdocs/ecommerce/code/ProductGroup.php on line 34

    Can someone tell me what version of SS they have running with what versions of the modules? Nothing seems to work properly at all... too much of a hack job to get this CMS running for clients...

    28949 Views
Page: 1 2
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.