Jump to:

17452 Posts in 4473 Topics by 1971 members

Archive

SilverStripe Forums » Archive » Fresh Install - Can't Save or Publish (RESOLVED)

Our old forums are still available as a read-only archive.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, simon_w

Page: 1 2
Go to End
Author Topic: 5597 Views
  • PassePartout
    Avatar
    Community Member
    21 Posts

    Fresh Install - Can't Save or Publish (RESOLVED) Link to this post

    Hello there,

    so I just recently installed SS but I'm having one weird problem... I can't content manage! When I try to save it simply keeps saying saving (same with publishing). I do not have php safe mode on and register globals is off. If anyone has any ideas why this might be happening, please leave a detailed response.

    Thanks

  • PassePartout
    Avatar
    Community Member
    21 Posts

    Re: Fresh Install - Can't Save or Publish (RESOLVED) Link to this post

    If this is of any help...

    when I do edit part of a page and leave that page, I do not get warned that I have not saved yet as I did in the demo I tried. Is there something wrong with my save function completely? (fresh install so curious as to how that could happen)

  • PassePartout
    Avatar
    Community Member
    21 Posts

    Re: Fresh Install - Can't Save or Publish (RESOLVED) Link to this post

    here's a little more info
    php version is 5.2.2
    **** = my username

    PHP Parse error: syntax error, unexpected T_STATIC, expecting T_OLD_FUNCTION or T_FUNCTION or T_VAR or '}' in /hermes/bosweb/web169/b1696/ipw.*******/public_html/hwn/sapphire/core/ManifestBuilder.php on line 35

  • Matt
    Avatar
    Core Development Team
    84 Posts

    Re: Fresh Install - Can't Save or Publish (RESOLVED) Link to this post

    Do you have two version of PHP on your server perhaps? Like, having both PHP 4 and PHP 5 installed? If you're running SS 2.2.2, that line is fairly standard, and makes me wonder if it's a php 4/5 compatibility issue...

  • PassePartout
    Avatar
    Community Member
    21 Posts

    Re: Fresh Install - Can't Save or Publish (RESOLVED) Link to this post

    actually yeah I do! I have both php4 and php5 however php5 is set to run the .php extension and thus php4 will only run with the .php4 extension

  • Matt
    Avatar
    Core Development Team
    84 Posts

    Re: Fresh Install - Can't Save or Publish (RESOLVED) Link to this post

    So is your problem just in the CMS, and only when you try and save a page? In other words, you can build the database (http://www.my-site.com/db/build?flush=1) and visit the homepage (http://www.my-site.com/) and it all works fine?

  • PassePartout
    Avatar
    Community Member
    21 Posts

    Re: Fresh Install - Can't Save or Publish (RESOLVED) Link to this post

    Yes, that is correct; the db builds just fine and the website works as well ; There were a few changes that managed to sneak by as you'll notice but those were just the lucky ones. It's really just the CMS being buggy.

  • PassePartout
    Avatar
    Community Member
    21 Posts

    Re: Fresh Install - Can't Save or Publish (RESOLVED) Link to this post

    Hey Matt (and company),

    I decided to install the server again to see what would happen (knowing full well what would happen, just wanted to make sure nothing was missed)

    here's some more information on the installation page which shows the mod_rewrite not working but when directed to the test page it passes and continues on.

    An error I noticed after installing SS locally was that after installing, the email and password are not being displayed.

    Hopefully some of this information helps,

    cheers,

    -Simon

    5597 Views
Page: 1 2
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.