Jump to:

17452 Posts in 4473 Topics by 1971 members

Archive

SilverStripe Forums » Archive » Regular Forum Error (On this site)

Our old forums are still available as a read-only archive.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 897 Views
  • Double-A-Ron
    Avatar
    Community Member
    604 Posts

    Regular Forum Error (On this site) Link to this post

    Hi all,

    Has anyone ever had a problem with the following senario that I have just worked out on the Silverstripe forums here?

    1. Come to forums, not logged in.
    2. Find a post
    3. Hit Reply
    4. Prompt for login
    5. Login
    6. Redirect to new post page
    7. Press post
    8. Error: Lost the last one, and it doesn't happen every time. But it is just a single line error.

    I'll post the error when I come across it next. Just wanted to check if anyone else has had an issue with it.

    Cheers
    Aaron

  • Willr
    Avatar
    Forum Moderator
    5490 Posts

    Re: Regular Forum Error (On this site) Link to this post

    You some times get that error if you take too long to make a post on the site. At the moment you get a fatal error if you take longer then about 10mins to write your post

  • Double-A-Ron
    Avatar
    Community Member
    604 Posts

    Re: Regular Forum Error (On this site) Link to this post

    Hmm, I doubt I'm taking 10 mins for any post generally, but perhaps. I'm not the best time keeper.

    I'll post here when I see it again. Usually comes up every couple of days for me.

    So is this fatal error a noted issue in the forum module? Or an uncaught exception of some sort?

    Cheers
    Aaron

  • Double-A-Ron
    Avatar
    Community Member
    604 Posts

    Re: Regular Forum Error (On this site) Link to this post

    Wicked, I got destracted from that last post and got this error on submission:

    Fatal error: Call to a member function setField() on a non-object in /sites/ssopen/www/forum/code/Forum.php on line 647

    That one probably would have been 10mins.

    Aaron

  • Willr
    Avatar
    Forum Moderator
    5490 Posts

    Re: Regular Forum Error (On this site) Link to this post

    yep thats the one. I believe its because what happens is we create a ForumPost object when you hit reply (rather then after you write reply to get the image uploader working) so one of the issues is that you have lots of empty ForumPosts objects when people hit reply and walk away or leave etc so its set to delete itself if its not got been saved after a x amount of time.

    So I think we had it set at like 10/15 mins. We can push that up as no real sideeffect im guessing, few me posts hanging rounds about all

  • Sam
    Avatar
    Administrator
    679 Posts

    Re: Regular Forum Error (On this site) Link to this post

    I've increase PHP's session lifetime from 24 minutes to 2 hours; let's see if it helps...

    897 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.