Jump to:

17452 Posts in 4473 Topics by 1971 members

Archive

SilverStripe Forums » Archive » admin email and password does not work

Our old forums are still available as a read-only archive.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, simon_w

Page: 1 2
Go to End
Author Topic: 10426 Views
  • Pixel
    Avatar
    Community Member
    78 Posts

    admin email and password does not work Link to this post

    I cannot log in to the admin page on one of my sites but have not changed the username or password. Why is this so?
    One thing i did notice when i was last in it is that is said i was logged in as "yihy hijythir" or something similar, rather than "admin"!
    At the time I was logged into the admin and in another window I was just testing a UserDefinedForm and in the email feild put something like "yihy hijythir" just to fill it in.
    Could this have changed the email for the login!?
    How can i reset or change the login details?

  • Pixel
    Avatar
    Community Member
    78 Posts

    Re: admin email and password does not work Link to this post

    If i use admin and password i do not get the green box saying that i am not using the right email and password but if i try it with a different email and the same password it does!?

  • Willr
    Avatar
    Forum Moderator
    5489 Posts

    Re: admin email and password does not work Link to this post

    How can i reset or change the login details?

    Do you have access to the db or something like phpmyadmin to manage it? What you can do is view the members table - remove all the members (should only be admin) and then you can visit yoursite.com/db/build?username=admin&password=password to recreate the admin / password account. But this only works if there is no users in the system currently

  • fred
    Avatar
    1 Post

    Re: admin email and password does not work Link to this post

    I'm having the same issue. Created a new site, added admin/admin user password, but cannot login.

    I've tried to empty the Members table and call /db/build?username=admin&password=admin, but no new record is created in the Members table.

  • Willr
    Avatar
    Forum Moderator
    5489 Posts

    Re: admin email and password does not work Link to this post

    strange if that didnt work. You might need to reinstall it.

  • contigo
    Avatar
    Community Member
    16 Posts

    Re: admin email and password does not work Link to this post

    willr - tried your advice, it worked thanks!

    -Billy

  • Arm
    Avatar
    Community Member
    12 Posts

    Re: admin email and password does not work Link to this post

    This worked for me too. So yah as willr said remove all records from members table and then make sure your site is set to development mode in the mysite config file. Then run yoursite.com/db/build?username=admin&password=password

  • KatB
    Avatar
    Community Member
    94 Posts

    Re: admin email and password does not work Link to this post

    How the heck do you set the thing to development in the config file?

    DO NOT FOLLOW THE ADVICE ABOVE!!!!!!! *danger Will Robinson danger*

    F*CK! Think I just lost *EVERYTHING*

    I am really beginning to hate Silverstripe.

    10426 Views
Page: 1 2
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.