Jump to:

17452 Posts in 4473 Topics by 1971 members

Archive

SilverStripe Forums » Archive » Basic install problems

Our old forums are still available as a read-only archive.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 2522 Views
  • 234523452345
    Avatar
    Community Member
    2 Posts

    Basic install problems Link to this post

    Hi,

    I'm having some problems installing SilverStripe on 000webhost.com (a free php + mySQL webhost using Apache with mod_rewrite enabled).

    Here are my errors:

    Server software I can't tell what webserver you are running. Without Apache I can't tell if mod_rewrite is enabled.

    mod_rewrite enabled I can't tell whether mod_rewrite is running. You may need to configure a rewriting rule yourself.

    Similarly, SilverStripe is unsure if certain folders are writable, despite me setting full access permissions to these folders and .htaccess file.

    Any ideas?

    Thanks!

  • Anatol
    Avatar
    126 Posts

    Re: Basic install problems Link to this post

    Hi,

    that's not necessarily a problem. Did you try to install it? I had the same messages in the pre-install check recently but the installation worked and Silverstripe runs the way it should.

    Just try to install it anyway - it's just a warning, not an error. See if the Silverstripe default site comes up after the installation. Then try to log on to the CMS and upload a picture to test the permissions of the "assets" folder.

    Good luck.
    Anatol

    2522 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.