Jump to:

17452 Posts in 4473 Topics by 1971 members

Archive

SilverStripe Forums » Archive » Problem with "Files & Images"

Our old forums are still available as a read-only archive.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 1681 Views
  • SalvaStripe
    Avatar
    Community Member
    89 Posts

    Problem with "Files & Images" Link to this post

    hey guys,
    when i click on "files and images" in my cms admin, then i get a white page with the error:

    Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /srv/www/vhosts/MyDomain.com/httpdocs/sapphire/filesystem/Folder.php on line 104

    its very bad when i cant open http://MyDomain.com/admin/assets/
    so can someone help me?

  • SalvaStripe
    Avatar
    Community Member
    89 Posts

    Re: Problem with "Files & Images" Link to this post

    someone?

  • SalvaStripe
    Avatar
    Community Member
    89 Posts

    Re: Problem with "Files & Images" Link to this post

    I updated my first post here.. now i have the error message!
    i hope now someone can help me!^^

    THX

  • codepotato
    Avatar
    Community Member
    14 Posts

    Re: Problem with "Files & Images" Link to this post

    Are you still getting this error? Could you tell me what version of silverstripe u are running, and whether you have changed any of the core files?

  • codepotato
    Avatar
    Community Member
    14 Posts

    Re: Problem with "Files & Images" Link to this post

    Hi Salvastripe,

    Right, if you are running SS 2.2.2 like me, and haven't editted the file listed in the error above, it's throwing the error because there is an object in the table of uploaded files without a "name" value.

    It would be a wise idea to look at your table in MySQL to make sure that there isn't a mucked up entry. Not sure what could have caused this, but i am pretty sure that if you sort this, it should work like a treat!

    Let me know whether that helps. Likewise, if you want me to log in and check, msg me.

  • SalvaStripe
    Avatar
    Community Member
    89 Posts

    Re: Problem with "Files & Images" Link to this post

    oh yeah i am running SS 2.2.2..

    I found the error and now my SS works fine again. In my MySQL DB there was a bad entry in the table FILE. this entry had no class name, i deleted that entry and now is works fine.
    a friend with an other project had the same error, but now i know what's causing it.

    i dont realy know how the error happens, i think i uploaded a file with "files images".. so maybe that could a bug in SS.. maybe

    ok Great THX to the community!
    bye

  • Willr
    Avatar
    Forum Moderator
    5497 Posts

    Re: Problem with "Files & Images" Link to this post

    It is a bug with SS 2.2. Ive had it come up a couple of times. There is a ticket on open.silverstripe.com and it seems to be fixed for 2.3. Well It's stopped happening

    1681 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.