Jump to:

17452 Posts in 4473 Topics by 1971 members

Archive

SilverStripe Forums » Archive » Missing Login Form

Our old forums are still available as a read-only archive.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, simon_w

Page: 1 2
Go to End
Author Topic: 3214 Views
  • qhoxie
    Avatar
    Google Summer of Code Hacker
    39 Posts

    Missing Login Form Link to this post

    latest svn seems to be missing the login form template, security.ss

    Update: I've spoken with Elijah on irc, and he cannot reproduce this. I did a full reinstall and removed cache and still no change.

    FATAL ERROR: None of these templates can be found: Security.ss
    At line 53 in /ss/sapphire/core/SSViewer.php

    Notice: Array to string conversion in /ss/sapphire/core/Debug.php on line 221

    Notice: Array to string conversion in /ss/sapphire/core/Debug.php on line 221

    Notice: Array to string conversion in /ss/sapphire/core/Debug.php on line 221

    user_error(None of these templates can be found: Security.ss,512)
    line 53 of SSViewer.php

    SSViewer->__construct(Array)
    line 192 of Controller.php

    Controller->getViewer(index)
    line 160 of Controller.php

    Controller->defaultAction(index,Array)
    line 135 of Controller.php

    Controller->run(Array)
    line 48 of Director.php

    Director::direct(/Security/)
    line 102 of main.php

  • elijahlofgren
    Avatar
    Google Summer of Code Hacker
    222 Posts

    Re: Missing Login Form Link to this post

    In addition to being unable to reproduce on Apache that is part of Ubuntu Feisty, I have been unable to reproduce this error on WAMP5 on Windows XP.

    However, for some unknown reason, SilverStripe no longer runs on my XAMPP install on Windows XP. I've been unable to find any errors, I just get a blank screen.

    Hopefully, someone here can reproduce and fix the problem.

    I Hope everyone has a great weekend,

    Elijah

  • qhoxie
    Avatar
    Google Summer of Code Hacker
    39 Posts

    Re: Missing Login Form Link to this post

    well, after a bunch of fooling around with it it is showing up now

    it took deleting /tmp/silverstripe-cache for some reason, even though i had tried rm -rf /tmp/silverstripe-cache/* before and it did not help

  • qhoxie
    Avatar
    Google Summer of Code Hacker
    39 Posts

    Re: Missing Login Form Link to this post

    now that the form shows up, i cannot login

    i have added in showvariable debug statements for email, password, and the member db result in memberauthenticator
    i also added a breakpoint to stop execution after that

    the relevant information with showqueries on follows

    also, it should be noted that i ran the exact member lookup query on the db and got the correct result
    the $member object should be printed below the last line of the output, but it is blank

    ---Debug Output---
    Debug (MemberAuthenticator->authenticate() in line 31 of MemberAuthenticator.php)

    admin

    Debug (MemberAuthenticator->authenticate() in line 32 of MemberAuthenticator.php)

    password

    Debug (line 51 of MySQLDatabase.php):
    SELECT `Member`.*, `Member`.ID, if(`Member`.ClassName,`Member`.ClassName,'Member') AS RecordClassName FROM `Member` WHERE (Email = 'admin' AND Password = 'password') ORDER BY Surname, FirstName LIMIT 1

    Debug (line 59 of MySQLDatabase.php):
    0.000590085983276
    Debug (MemberAuthenticator->authenticate() in line 44 of MemberAuthenticator.php)

  • Andy
    Avatar
    230 Posts

    Re: Missing Login Form Link to this post

    Is this on the gsoc branch?

  • qhoxie
    Avatar
    Google Summer of Code Hacker
    39 Posts

    Re: Missing Login Form Link to this post

    yes

  • Andy
    Avatar
    230 Posts

    Re: Missing Login Form Link to this post

    Ok, there are a bunch of change to do with OpenID authentification involving login. Our trac installation is down at the moment, so I can't find out what exactly is wrong, but you should try asking Markus, who I believe is working on it.

  • qhoxie
    Avatar
    Google Summer of Code Hacker
    39 Posts

    Re: Missing Login Form Link to this post

    yeah, i figure its the security or the db stuff, especially strange that the query works properly

    3214 Views
Page: 1 2
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.