Jump to:

17452 Posts in 4473 Topics by 1971 members

Archive

SilverStripe Forums » Archive » Small issue with the Gallery module

Our old forums are still available as a read-only archive.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 2125 Views
  • Iain_vdw
    Avatar
    Community Member
    22 Posts

    Small issue with the Gallery module Link to this post

    Hi there,

    I've got a weird issue with the Gallery module. Everything works fine, i can see photos etc. But whenever I enter text in the page texteditor, it appears twice on the page. It looks fine in the editor, but somehow it appears twice.

    I'm using SS 2.2.2 and Gallery 0.2.2.

    Some code excerpt from my template:

    <div id="content">
       $Layout
       $Content
       $Form
    </div>

    This is where my gallery is shown.
    If i remove $Layout, the gallery doesn't show up, text does.
    If i remove $Content, the gallery displays, text is okay on that page (no double text), but then the content on the other pages has dissappeared.

    I can't seem to figure out where it goes wrong...?

  • Iain_vdw
    Avatar
    Community Member
    22 Posts

    Re: Small issue with the Gallery module Link to this post

    <bumpy>

    Anyone?

  • Fuzz10
    Avatar
    Community Member
    787 Posts

    Re: Small issue with the Gallery module Link to this post

    This is pretty hard to figure out "from the outside" but it definitely has something to do with your templates.... Make sure the structure of your templates is correct....

    I can , for example imagine this happening :

    In the case of a gallerypage :

    In your main "page" template ... SS will bump into the $Layout so it will descend into the $Layout directory to see if there's any matching templates there ... And it will find the "Gallerypage" which in itself also calls $Content and $Form ... so voila , there are your doubles....

    Good luck !

  • Iain_vdw
    Avatar
    Community Member
    22 Posts

    Re: Small issue with the Gallery module Link to this post

    The only thing i have in the layout directory is a sitemap.ss file which contains $Sitemap, nothing that would call another instance of the page content... It could be that the Gallery module is trying to call $layout itself, but couldn't find it in the corresponding php files. I'll have another look around the php and js files of the gallery, maybe i overlooked something.

    2125 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.