Jump to:

17452 Posts in 4473 Topics by 1971 members

Archive

SilverStripe Forums » Archive » Image Gallery Extension: Testers Needed

Our old forums are still available as a read-only archive.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, simon_w

Page: 1 2 3 4 5 6 7 8
Go to End
Author Topic: 25377 Views
  • UncleCheese
    Avatar
    4085 Posts

    Re: Image Gallery Extension: Testers Needed Link to this post

    Really strange. I just did a fresh install and did exactly what you said you did, using 2.2.3. You're not noticing the CoverImage field when you add an album? Those are the images that are actually associated with your albums. The ImageField on the Gallery tab is not used on any templates.

    Are you getting an error when you save an album in the popup?

  • Joshuar
    Avatar
    Community Member
    5 Posts

    Re: Image Gallery Extension: Testers Needed Link to this post

    Fresh ss install, no problems.. added gallery & image gallery and rebuilt the db. created new image gallery page, changed the name to gallery and hit save & publish, and I got the same error:

    Error in Ajax evaluator on line 974: invalid flag after regular expression
    Notice: Undefined index: Source in /Users/LabBrain/Sites/GT/image_gallery/code/ImageGalleryAlbum.php on line 88
    $('Form_EditForm').elements.URLSegment.value = "gallery"; $('Form_EditForm_StageURLSegment').value = "gallery"; $('Form_EditForm').loadActionsFromString('\n \n \n \n '); $('Form_EditForm').elements.URLSegment.value = "gallery"; $('Form_EditForm_StageURLSegment').value = "gallery"; $('Form_EditForm').loadActionsFromString('\n \n \n \n '); $('Form_EditForm').updateStatus('Published'); $('sitetree').setNodeTitle(5, 'gallery') $('Form_EditForm').elements.StageURLSegment.value = 'http://gt:8888/gallery/' $('Form_EditForm').elements.LiveURLSegment.value = 'http://gt:8888/gallery/' $('Form_EditForm').notify('PagePublished', $('Form_EditForm').elements.ID.value); statusMessage('Published \'gallery\' successfully', 'good');

  • Joshuar
    Avatar
    Community Member
    5 Posts

    Re: Image Gallery Extension: Testers Needed Link to this post

    Then I went to Album tab, hit create new album, and in the popup entered test, test, and new folder, hit save - no problem. Then it refreshed and I clicked on attach image, and I selected one from my computer and an error message flashed quickly but the image appeared. Clicked save and nothing happens - the spinner keeps spinning.

  • UncleCheese
    Avatar
    4085 Posts

    Re: Image Gallery Extension: Testers Needed Link to this post

    Joshuar,

    Please make the following fixes and let me know the result.

    /image_gallery/code/ImageGalleryAlbum.php : line 88
    Change
    if($_POST['Source'] == "new") {
    to
    if(isset($_POST['Source']) && $_POST['source'] == "new") {

    /sapphire/core/model/Image.php : line 634
    Change
    if($data['ImageSource'] != 'existing' && $data['Upload']['size'] == 0) {
    to
    if(isset($data['ImageSource']) && $data['ImageSource'] != 'existing' && $data['Upload']['size'] == 0) {

    /gallery/code/GalleryPage.php : line 381
    Change
    if( ! is_numeric( $_REQUEST['start'] ) )
    to
    if(isset($_REQUEST['start']) && ! is_numeric( $_REQUEST['start'] ) )

    It appears that you have your PHP error reporting cranked up and the scripts are choking on notice-level errors, which is good, cause it helps clean up the code. Let me know how you do.

  • SalvaStripe
    Avatar
    Community Member
    89 Posts

    Re: Image Gallery Extension: Testers Needed Link to this post

    hey, i have a problem..

    when i upload your
    - image_gallery
    - sortable_dataobject
    - swfupload
    - __MACOSX

    folders in my SS root directory and then i do an DB/BUILD?flush=1, the DB/BUILD breaks when it reches the ImageGallery.. look here: http://salvadrive.biz/Unbenannt-1.jpg

    site is working, but no new pagetype.. so i found the problem that DB/BUILD stops at ImageGallery.

    I tried with an ss2.2.2 and with ss2.3, its the same error at both version.
    the ss2.3 was on an other webserver, there the ss is in an subfolder, so i had to edit the "swfupload/_config.php" to

    require_once($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . "/MySubFolder/swfupload/code/SWFUploadFileIFrameField_Uploader.php");
    require_once($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . "/MySubFolder/swfupload/code/SWFUploadFileIFrameField.php");

    but after there was no error ecxept the same error like with the ss.2.2.2 that building db stops at imagegallery..

    hmmm..

    can you help me?

  • UncleCheese
    Avatar
    4085 Posts

    Re: Image Gallery Extension: Testers Needed Link to this post

    Is there any way you can crank up your error reporting so we get a readable PHP error on the build?

  • SalvaStripe
    Avatar
    Community Member
    89 Posts

    Re: Image Gallery Extension: Testers Needed Link to this post

    ah today i cant go on with it.
    but tomorrow i do reply with error report!
    cu

  • UncleCheese
    Avatar
    4085 Posts

    Re: Image Gallery Extension: Testers Needed Link to this post

    Great. Please let me know. Joshuar, how did things work out with you? Did that fix the problem?

    25377 Views
Page: 1 2 3 4 5 6 7 8
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.