Jump to:

17452 Posts in 4473 Topics by 1971 members

Archive

SilverStripe Forums » Archive » Silverstripe Dailybuild experience

Our old forums are still available as a read-only archive.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 1056 Views
  • justjc51
    Avatar
    Community Member
    23 Posts

    Silverstripe Dailybuild experience Link to this post

    I've just installed the Silverstripe.2.0.DailyBuild.2008-11-10 with the Share this and Blog module(also dailybuilds)

    First impressions are good, as the site seems faster, and there was no problems making a clean install. However I have stupled upon a few problems.

    The biggest problem is that when I try to post a blog entry, from the blog logged in as admin, I get the message Website Error Forbidden The website server has not been able to respond to your request. I have no problems making entrys from the CMS. Otherwise I like what you have done with the module, allthough I will probably make my own entry form, as I need more info than the normal form provides.

    Talking about forms. What happend to the Form pagetypes?
    I started my project with Silverstripe 2.2.2, using the User Defined Form option to ask questions to my testers, but in recent releases the two Form pagetypes seems to have vanished. Is this a permenent change? If so could anyone tell me how I can get the option back, as I suspect it will be a part of the requierments set for the delivered site.

    Thanks for suppying this great system, and thank in advance for fixing the above problems.

  • Willr
    Avatar
    Forum Moderator
    5483 Posts

    Re: Silverstripe Dailybuild experience Link to this post

    Talking about forms. What happend to the Form pagetypes?

    UserDefinedForms have been removed from core and are now a seperate module which you can download - see http://doc.silverstripe.com/doku.php?id=upgrading#user_defined_form.

    As for the errors - turn on the dev mode by adding this to your mysite/_config.php file - Director::set_environment_type("dev"); - this will output the proper error

  • justjc51
    Avatar
    Community Member
    23 Posts

    Re: Silverstripe Dailybuild experience Link to this post

    Thanks for the link to the User Defined Forms.

    About my other problem: I've added the Director::set_environment_type("dev"); to the _config.php file and the result is a HTTP 403 error, claiming I have no rights to view the Aktivitet/BlogEntryForm part of my site. In the CMS the acces to write/edit is set to Anyone who can log-in to the CMS(no change making it only Admins).

    Any idea on a solution, or what the problem could be?

    1056 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.