Jump to:

17452 Posts in 4473 Topics by 1971 members

Archive

SilverStripe Forums » Archive » ERROR: The website server has not been able to respond to your request.

Our old forums are still available as a read-only archive.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 1298 Views
  • D.K.
    Avatar
    Community Member
    20 Posts

    ERROR: The website server has not been able to respond to your request. Link to this post

    I am attempting to install SilverStripe on to my Dreamhost server. The installation runs, I enter everything necessary, it checks database requirements, then I click Install. An new page shows up, shows steps of installation, and right after "Building database schema" I get a SilverStripe logo and the message: The website server has not been able to respond to your request. When I turn on 'dev' mode, I see that it is attempting to access portools.Page, and portools.Table, and such (portools is my database name), but they do not exist. Isn't the installer supposed to create them? Am I doing something wrong?

    Thank you in advance!

    P.S. I've tried this on the most recent version, and on the trunk version.

  • D.K.
    Avatar
    Community Member
    20 Posts

    Re: ERROR: The website server has not been able to respond to your request. Link to this post

    I've tried rebuilding the database. In the verbose output, it creates a few tables, then tries to show full fields for table Permission which was never created. Here's the error:

    [User Error] Couldn't run query: SHOW FULL FIELDS IN `Permission` Table 'portools.Permission' doesn't exist
    GET /db/build?flush=1

    What's wrong?

    1298 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.