Jump to:

17452 Posts in 4473 Topics by 1971 members

Archive

SilverStripe Forums » Archive » Installation - "Building database schema... " Freeze

Our old forums are still available as a read-only archive.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 1472 Views
  • growin
    Avatar
    Community Member
    41 Posts

    Installation - "Building database schema... " Freeze Link to this post

    Ok, this is a continuation of the topic, "Installation on Unix" but since it's gotten a bit more specific to the installation, I moved it here. I looked through my hosts Plesk and found a log area that I'm hoping will determine where the problem is. Line 41 & 42 for MySQLDatabase.php seem to come up a few times. I'd really appreciate some guidance in my next step to fixing the installation. Thanks!

    [Sat Nov 29 08:21:41 2008] [error] [client 216.113.194.164] PHP Warning: mysql_connect() [<a href='function.mysql-connect'>function.mysql-connect</a>]: Access denied for user 'tsc'@'localhost' (using password: NO) in /var/www/vhosts/tscnursery.com/httpdocs/sapphire/core/model/MySQLDatabase.php on line 41

  • Willr
    Avatar
    Forum Moderator
    5464 Posts

    Re: Installation - "Building database schema... " Freeze Link to this post

    Well I think that error is pretty straight forward - Access denied for user 'tsc'@'localhost' (using password: NO). Your username is ether wrong or you need to a use a password.

  • growin
    Avatar
    Community Member
    41 Posts

    Re: Installation - "Building database schema... " Freeze Link to this post

    I didn't think that was the issue as I had just created the database and user & password. This morning I could no longer access index.php or install.php. I re-ftp'd everything, redid the database & user and still no install.php. Currently I'm only getting a blank page on install.php and going nowhere faster. Thoughts?

  • growin
    Avatar
    Community Member
    41 Posts

    Re: Installation - "Building database schema... " Freeze Link to this post

    After several ftp's I was able to get the index.php for install. I tried every variation including removal of database, re-adding database and user. I think this is a problem with the host so I'll call them on Monday. Thanks.

  • growin
    Avatar
    Community Member
    41 Posts

    Re: Installation - "Building database schema... " Freeze Link to this post

    Turns out the DNS was pointing to a non-existant MySQL on the existing Windows server instead of the non-live Unix setup I was trying to get going. The host is fixing a test site that'll work. Thanks for the help.

    1472 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.