Jump to:

17452 Posts in 4473 Topics by 1971 members

Archive

SilverStripe Forums » Archive » The new Gallery Module

Our old forums are still available as a read-only archive.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, simon_w

Page: 1 2 3 4
Go to End
Author Topic: 20889 Views
  • ulysses
    Avatar
    Community Member
    57 Posts

    Re: The new Gallery Module Link to this post

    Hi - I am new to Silverstripe but going great on the main CMS. I am having problems in getting the Gallery module going. I am sorry to say this, but the instructions available on installation are not very clear for a newbie. I have added the "<% include GalleryPageContent %>" at the appropriate section in the "blackcandy" theme "Page.ss", ran db/build/ etc. but cannot get to see the images. I did have to manually upload the images, but cannot see them.

    Can someone help me.

    Thanks a lot.

  • Harshmage
    Avatar
    Community Member
    12 Posts

    Re: The new Gallery Module Link to this post

    I started to do the same thing just a while ago, but with the darkritual theme. If you're using the 0.2.2 version of the gallery, DO NOT make the GalleryPage.ss or include the variable for the Gallery in the SS files. The new gallery seems to take care of all of that in the background now.

  • ulysses
    Avatar
    Community Member
    57 Posts

    Re: The new Gallery Module Link to this post

    Hi - I have tried your suggestion. However, when I try to load a default image, it comes up with an error.

    ------------------------------------------------
    ERROR:

    Error

    The website server has not been able to respond to your request.

    ---------------------------------------------------

    Are there any permissions that need to be changed on the gallery or any other folder?

    Also how do you upload the images to the gallery? Do you have to FTP them manually and if so where do you have to place them?

    Can anyone help?

  • focoves
    Avatar
    Community Member
    1 Post

    Re: The new Gallery Module Link to this post

    sorry, i m here not for held but to be by your side ejjeje
    I've got the SAME problem with gallery.
    Not images showed.
    At first I didnt modify the page.ss , , cause this is SS last version, but them I ve tryed that but anothers problems and no solution.
    I ve upload the images through FTP and they doesnt appear in the cms -it seams to by the db doesnt recongnize them, BUT UPLOADING FROM CMS in neither working !!

    so, shall we duet ?
    anybody can help =???

    X-)
    thanks

  • jengee
    Avatar
    Community Member
    1 Post

    Re: The new Gallery Module Link to this post

    can someone show me how to use lightwindow to view an external webpage?

  • Fuzz10
    Avatar
    Community Member
    786 Posts

    Re: The new Gallery Module Link to this post

    Make sure to set the correct directory in the gallery-settings (in the files tab I believe). The module creates new directories in the assets folder.

  • ulysses
    Avatar
    Community Member
    57 Posts

    Re: The new Gallery Module Link to this post

    I have checked the gallery settings and they are correct.

    I get this message:
    XML Parsing Error: mismatched tag. Expected: </table>.
    Location: http://www.vasfamily.net/cms/photo-gallery/
    Line Number 143, Column 8:               </tr>
    ------------------------------------------^

  • Fuzz10
    Avatar
    Community Member
    786 Posts

    Re: The new Gallery Module Link to this post

    ulysses, your gallery works for me ?

    The XML parsing error probably has to do something with the nesting of your html tags.
    What does it do in IE ?

    20889 Views
Page: 1 2 3 4
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.