Jump to:

17452 Posts in 4473 Topics by 1971 members

Archive

SilverStripe Forums » Archive » Installing 2.0

Our old forums are still available as a read-only archive.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, simon_w

Page: 1 2
Go to End
Author Topic: 4790 Views
  • senojeel
    Avatar
    Community Member
    3 Posts

    Installing 2.0 Link to this post

    I am trying to test out version 2.0. After the installation it takes me to a page that says "The requested URL /silverstripe/home/successfullyinstalled was not found on this server." I checked my .htaccess and it put in these conditions:

    RewriteCond %{REQUEST_URI} ^(.*)$
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteRule .* /silverstripe/sapphire/main.php?url=%1&%{QUERY_STRING} [L]

    Any ideas how I can get this install to finish?

    Thanks!
    Shawn

  • Andy
    Avatar
    230 Posts

    Re: Installing 2.0 Link to this post

    Try changing the rewrite rule to

    RewriteRule .* sapphire/main.php?url=%1&%{QUERY_STRING} [L]

  • Aaron
    Avatar
    Community Member
    63 Posts

    Re: Installing 2.0 Link to this post

    I get exactly the same. I tried that Rule change but it has no affect.

  • Andy
    Avatar
    230 Posts

    Re: Installing 2.0 Link to this post

    The only thing I can think of right now is that mod_rewrite isn't enabled, although the installer should've picked that up..

  • Sigurd
    Avatar
    Forum Moderator
    628 Posts

    Re: Installing 2.0 Link to this post

    Are you certain the .htaccess file is being read? There is a setting that you need to turn on in Apache for it to process .htaccess files...

    You could try to put in something non sensible in the .htaccess file (e.g. make thoe whole file just say "abc123", to provoke a "HTTP 500 Internal Server Error", which is a good test that the .htaccess file is being parsed.

  • kenlomax
    Avatar
    Community Member
    33 Posts

    Re: Installing 2.0 Link to this post

    I had the same problem with earlier installs. The solution was to add the following to the httpd.conf file

    <Directory /var/www/html/silverstripe> //or whatever your install directory is
    AllowOverride All
    </Directory>

    Hope this helps

    Ken

  • senojeel
    Avatar
    Community Member
    3 Posts

    Re: Installing 2.0 Link to this post

    Thanks Ken.

    That worked great for me!

    Shawn

  • senojeel
    Avatar
    Community Member
    3 Posts

    Re: Installing 2.0 Link to this post

    I thought it worked...

    I restarted my machine and now it doesn't work. I get the same thing I did originally. I went back to my httpd.conf and made sure the adde lines were there and they were. I checked my .htaccess to make sure it was still there and it looked fine. Any idea why this would happen?

    Shawn

    4790 Views
Page: 1 2
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.