Jump to:

17452 Posts in 4473 Topics by 1971 members

Archive

SilverStripe Forums » Archive » 2.1.0rc2 - Installation problems

Our old forums are still available as a read-only archive.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 1304 Views
  • SilverSurfer
    Avatar
    3 Posts

    2.1.0rc2 - Installation problems Link to this post

    Hi!

    I'm trying to install 2.1.0rc2 but get the following error (see enclosed image).
    There seems to be files missing; Page.ss, ContentController.ss,
    Any solutions?

    I have version 2.0.2 and it works fine (but I want to test the new gallery module!)

  • trevor
    Avatar
    53 Posts

    Re: 2.1.0rc2 - Installation problems Link to this post

    Hi,

    I had a small problem with 2.1.0rc2 but this was my fault. here are a few things to check.

    The new version requires a cache folder called silverstripe-cache which I don't believe is created by default. you could try creating the folder and then run a db/build?flush=1 (add this on the end of the url where SS is installed).

    Also check if a theme is defined in the _config file in the mysite folder. for more information search for theme in the forum or documentation this will tell you more than I can put here.

    If you have just installed in another folder then make sure there is no .htaccess file in the root folder as this could be causing confusion . alternatively reinstall and start again or temporarily move your old version somewhere else and just install the latest version to try and eliminate if there is a conflict between the two versions just to try and track down what is causing the problem.

    I use virtual directories so each ss installation has a unique local url ie local-site1, local-site2 etc rather than accessing via just another folder underneath the main host, this helps keep things seperate although they are still physically stored as folders underneath the main root are accessed differently but this is a personal preference.

    let us know how you get on.

    HTH

    Trevor

  • siulun
    Avatar
    14 Posts

    Re: 2.1.0rc2 - Installation problems Link to this post

    Trevor:
    "new version requires a cache folder called silverstripe-cache"

    That's not true, it doesn't require it, it is optional.
    See: http://www.silverstripe.com/bugs/flat/4873

    SilverSurfer:
    Not sure if you've seen this but here:
    http://www.silverstripe.com/general-discussion/flat/5730

    Post by Xeraa mentioned you have to use: ?flush=1 to flush the cache. I can confirm that this worked for me.

  • trevor
    Avatar
    53 Posts

    Re: 2.1.0rc2 - Installation problems Link to this post

    Siulun thanks for clarifying that silverstripe-cache is an option, its good that the community can help one another and we all benefit.

    thanks again.

    trevor

  • SilverSurfer
    Avatar
    3 Posts

    Re: 2.1.0rc2 - Installation problems Link to this post

    Thanks for your replies!
    I'll test the "flush cache" solution to begin with (seems easiest) and post my progress.

  • SilverSurfer
    Avatar
    3 Posts

    Re: 2.1.0rc2 - Installation problems Link to this post

    Don't ask me why/how/when/where but suddenly the site works perfectly without me doing anything... Maybe because of a restart of my computer/web server?

    Thanks anyway!

  • trevor
    Avatar
    53 Posts

    Re: 2.1.0rc2 - Installation problems Link to this post

    great glad you are up and running.

    1304 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.