Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

All other Modules /

Discuss all other Modules here.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

User Forms 3.0 error with Silverstripe 2.4.x


Reply


2 Posts   1017 Views

Avatar
Jeramie

Community Member, 34 Posts

9 January 2011 at 9:04pm

I am currently trying to install userforms for a site and I can install the module fine; but my problem comes when trying to submit the form I get an odd message that cannot figure out. I have tried this on a clean install of 2.4.2, 2.4.3, and 2.4.4 with the same error. I am on a shared hosting space on webhosting pad and have other sites running SS just fine. Would really appreciate any thoughts or ideas.

The message is

[User Error] Uncaught Exception: Object->__call(): the method 'fortemplate' does not exist on 'UserDefinedForm_EmailRecipient'
POST /contact-us/Form

Line 724 in /home/xxxxxx/public_html/sapphire/core/Object.php
Source

715             
716             default :
717                throw new Exception (
718                   "Object->__call(): extra method $method is invalid on $this->class:" . var_export($config, true)
719                );
720          }
721       } else {
722          // Please do not change the exception code number below.
723          
724          throw new Exception("Object->__call(): the method '$method' does not exist on '$this->class'", 2175);
725       }
726    }
727    
728    // -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
729    
730    /**

Trace

* Object->__call(forTemplate,Array)
Line 447 of ViewableData.php
* UserDefinedForm_EmailRecipient->forTemplate()
Line 447 of ViewableData.php
* ViewableData->XML_val(Subject,,1)
Line 5 of .cache.home.xxxxxx.public_html.userforms.templates.email.SubmittedFormEmail.ss
* include(/home/xxxxxx/public_html/silverstripe-cache/.cache.home.xxxxxx.public_html.userforms.templates.email.SubmittedFormEmail.ss)
Line 420 of SSViewer.php
* SSViewer->process(ViewableData_Customised)
Line 349 of Email.php
* Email->parseVariables()
Line 439 of Email.php
* Email->send()
Line 622 of UserDefinedForm.php
* UserDefinedForm_Controller->process(Array,Form,SS_HTTPRequest)
Line 300 of Form.php
* Form->httpSubmission(SS_HTTPRequest)
Line 137 of RequestHandler.php
* RequestHandler->handleRequest(SS_HTTPRequest)
Line 155 of RequestHandler.php
* RequestHandler->handleRequest(SS_HTTPRequest)
Line 147 of Controller.php
* Controller->handleRequest(SS_HTTPRequest)
Line 199 of ContentController.php
* ContentController->handleRequest(SS_HTTPRequest)
Line 67 of ModelAsController.php
* ModelAsController->handleRequest(SS_HTTPRequest)
Line 281 of Director.php
* Director::handleRequest(SS_HTTPRequest,Session)
Line 124 of Director.php
* Director::direct(/contact-us/Form)
Line 127 of main.php

Thanks in advance

Avatar
Andre

Community Member, 126 Posts

11 November 2011 at 5:30am

Hi there, I got the same Problem on SS 2.4.6.

Any Ideas?