Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

All other Modules /

Discuss all other Modules here.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

cwsoft-foldergallery - image gallery for SilverStripe 3


Reply


86 Posts   12608 Views

Avatar
oldwrinkly

Community Member, 34 Posts

24 April 2013 at 7:42am

Hi cwsoft

deleting the `private` in v3.1 foldergallerypage.php, to allow the database to rebuild, takes it back to the same as my copy of v3.0.

I deleted all my javascript in page.ss and the gallery returned to as before with no slideshow or other buttons,
I needed to copy back....,
<script type="text/javascript" src="../mysite/javascript/script.js"></script>
(linking to the script.js) to the bottom of page.ss then the gallery and slideshow worked.

So the updates did not make any difference.

I have not had time to upload to a live site yet, but the only difference I made to gallerypage.ss is to include a header and a
content div which with the foldergallery in the css alters the width to 750px, making room for a right-hand sidebar

Regards
Mike

Avatar
cwsoft

Community Member, 57 Posts

24 April 2013 at 8:17am

@oldwrinkly: thanks for your feedback
>So the updates did not make any difference
Cool, so we can assume the updated jQuery and Colorbox Plugin do not have a site impact.

Regarding the CSS issues. Have you changed the thumbnail size in _config/settings.yml? In that case you need to adapt the cwsoft-foldergallery.css file as well (see comments in file). Have you tested with different browsers (e.g. Latest Firefox) to ensure its not a browser rendering issue? Maybe you can add a screenshot here for visualisation.

Cheers

Avatar
SSK

Community Member, 4 Posts

25 April 2013 at 3:11am

Edited: 25/04/2013 3:12am

I have deleted the 'private' from the opening lines of cwsFolderGalleryPage.php (thanks to this thread), for the installation to work.
Then I had to add
<script type="text/javascript" src="/cwsoft-foldergallery/javascript/cwsoft-foldergallery.js"></script>
to Page.ss in my theme folder for the slideshow and naviation to work (SS 3.0.5, Firefox 20.0.1).

So far, things are looking good and I'll try to modify css and maybe some coding to adapt the gallery to my needs (e.g. showing a description and copyright notice with every photo).

I'm not too sure about an upcoming upgrade to SS 3.1, it seems like many modules and plugins will need to be upgraded as well - I had to learn the hard way that many modules for SS 2.x do not work with SS 3.0.x 'out of the box', making them useless for anybody who is just getting to know Silverstripe and php, like me...

Thanks a lot for this module and keep up the work!

Avatar
cwsoft

Community Member, 57 Posts

25 April 2013 at 4:07am

Edited: 25/04/2013 5:04am

@SSK: thanks for your feedback

>I have deleted the 'private' from the opening lines of cwsFolderGalleryPage.php (thanks to this thread), for the installation to work.

The private statement is a requirement for the SS 3.1.x series but does break code in the SS 3.0.x series. Just created a [url=https://github.com/cwsoft/silverstripe-cwsoft-foldergallery/tree/3.1.x]SS 3.1.x branch[/url] for my module to distinguish between 3.0.x and 3.1.x development more easily.

>Then I had to add <script type="text/javascript" src="/cwsoft-foldergallery/javascript/cwsoft-foldergallery.js"></script>
to Page.ss in my theme folder for the slideshow and naviation to work (SS 3.0.5, Firefox 20.0.1).

Strange. This should work out of the box via usage of the [url=https://github.com/cwsoft/silverstripe-cwsoft-foldergallery/blob/master/cwsoft-foldergallery/code/cwsFolderGalleryPage.php#l79]Requirements class.[/url].

>I'm not too sure about an upcoming upgrade to SS 3.1, it seems like many modules and plugins will need to be upgraded as well - I had to learn the hard way that many modules for SS 2.x do not work with SS 3.0.x 'out of the box', making them useless for anybody who is just getting to know Silverstripe and php, like me...

You are right. To avoid version conflicts, I setup three branches for the "cwsoft-foldergallery" module to support: [url=https://github.com/cwsoft/silverstripe-cwsoft-foldergallery/tree/2.4.x]SS 2.4.x[/url], [url=https://github.com/cwsoft/silverstripe-cwsoft-foldergallery]SS 3.0.x (master)[/url] and [url=https://github.com/cwsoft/silverstripe-cwsoft-foldergallery/tree/3.1.x]SS 3.1.x[/url].

Cheers cwsoft

Avatar
Platypus

Community Member, 43 Posts

1 May 2013 at 9:22pm

I'm using your gallery module with SS 3.1 Beta3. Thanks for this great, well designed and helpful module!

Is there anything different or needed to setup your module's 2.4.xx branch with an older SS site (currently running 2.4.9)?

Regards,
Platypus

Avatar
cwsoft

Community Member, 57 Posts

2 May 2013 at 5:01am

Edited: 02/05/2013 5:04am

Hi,

@Platypus:
>I'm using your gallery module with SS 3.1 Beta3. Thanks for this great, well designed and helpful module!
Thanks for the nice feedback.

>Is there anything different or needed to setup your module's 2.4.x branch with an older SS site (currently running 2.4.9)?
No, just switch to the [url=https://github.com/cwsoft/silverstripe-cwsoft-foldergallery/tree/2.4.x#installation]2.4-branch[/url] of my module and follow the installation instructions. However, be aware that the 2.4 version of the cwsoft-foldergallery has less features compared to the 3.x version (e.g. no album preview etc. just a link to subalbum page ...) and may therefore be less usefull to you. However the image preview incl. jQuery Colorbox effect and thumbnail creation works is similar to the 3.x version.

Cheers cwsoft

Avatar
Platypus

Community Member, 43 Posts

4 May 2013 at 3:55am

Thanks, it's working nice with my older SS 2.4.9 sites!

Avatar
cwsoft

Community Member, 57 Posts

15 May 2013 at 1:56am

@Platypus: good to know that the 2.4 version also work with the latest SilverStripe 2.4.x release.