Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

All other Modules

Discuss all other Modules here.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Issue with User Forms


Go to End
Reply

13 Posts   1465 Views

Avatar
JMOR

12 March 2013 at 7:35am (Last edited: 13 March 2013 9:30am), Community Member, 12 Posts

I downloaded the latest user forms module userforms, and it does call user forms, but when I try to goto the page in the back admin
it freezes on it as something is wrong.

Someone said I have to do a git sub or something, all I did was a rebuild

When I try to do a ?flush=1 it says memory exhausted error

Avatar
rbpynet

14 March 2013 at 12:32pm (Last edited: 14 March 2013 5:37pm), Community Member, 4 Posts

I got some issue too! I downloaded 'silverstripe-silverstripe-userforms-0.4-123-g5935b1c.tar.gz' unzipped, renamed to 'userforms'. Placed it in my sites root directory. Run in my browser - "http://localhost/silverstripe/dev/build" or "http://localhost/silverstripe/dev/build?flush=1" to rebuild the database. Then on my admin page i clicked one of my pages name 'services'. Under the setting tab. I can see a new PageType 'User Defined Form'. I clicked it it prompted me with a dialog box then i clicked OK to proceed. Everything when well.. but when I hit the "save & publish" button. A msg box at the right top corner of my screen say "internal server error". I cant save the damn page which forced me to removed the userforms folders. sigh! im using silverstripe 3.0.5.

added: Error at line 580 of /opt/lampp/htdocs/silverstripe/framework/model/MySQLDatabase.php

Avatar
gakenny

14 March 2013 at 5:41pm Community Member, 153 Posts

Hello,

I am also receiving an internal server error after adding a new page using this module.

I am also running the latest version of SilverStripe.

Cheers,

Gary

Avatar
gakenny

14 March 2013 at 6:09pm Community Member, 153 Posts

Hello,

I have downloaded the latest master build from the module page. I was unable to extract this on the server so I extracted locally and repackaged before uploading.

After recreating the thirdparty folder and the jquery-validate and Placeholder.js subfolders (and the relevant contents), I have been able to overcome the issue described in this thread.

Cheers,

Gary

Avatar
rbpynet

14 March 2013 at 6:38pm (Last edited: 14 March 2013 6:39pm), Community Member, 4 Posts

hey mate what file did you download? silverstripe-userforms-master.zip or silverstripe-silverstripe-userforms-0.4-123-g5935b1c.tar.gz ?

When i checked my thirdparty folder it has 2 sub-folders inside of it but empty. cheers

Avatar
gakenny

14 March 2013 at 7:07pm Community Member, 153 Posts

Hi,

On this page:
http://www.silverstripe.org/user-forms-module/

Look for latest master build on the right hand side of the page (you need to scroll to find this).

The file is called:
silverstripe-userforms-master-HEAD.tar.gz

I did need to uncompress this file locally and recompress before uploading to my server to overcome any error messages.

Cheers,

Gary

Avatar
rbpynet

14 March 2013 at 7:35pm Community Member, 4 Posts

Hi gakenny,

Thanks mate. i run some permission issue. but all is well.

its working now. Awesome!!

Cheers,

Eric

Avatar
Wezzlee

15 March 2013 at 10:50am Community Member, 28 Posts

Hi rbpynet,

can you please tell me what you exactly did to solver the issue. I have also installed the lastest version of Silverstripe (3.05) and downloaded the latest version from github, but somehow it does not work. When I create a New User Defined Form (Draft) it appears in the page menu, but when I Click on it a white page appears and the following error message: "Error at line 580 of /var/www/vhosts/8/136859/webspace/httpdocs/framework/model/MySQLDatabase.php"

How can I solve this? I have followed the install instructions and I even did the ?flush=1 in the admin section, but nothing seems to help.

Any help is welcome! Thanks

Wesley

Go to Top