Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

All other Modules /

Discuss all other Modules here.

Moderators: martimiz, Sean, Ed, biapar, Willr, Ingo, swaiba

Google Sitemap module

Go to End

5 Posts   4862 Views


Community Member, 21 Posts

14 March 2009 at 1:47am


Learning that there is a module for creating Google Sitemaps in the svn, I downloaded the files, put the trunk on my ss server (in a folder called googlesitemaps), and rebuilt my database.

Now what? I am probably missing something obvious, but how do I make the module create a sitemap.xml?



Community Member, 12 Posts

14 March 2009 at 4:41am

You are actually all set. You can see the site map by going to

Assuming that is the url for your silverstripe installation. The xml is created dynamically at the time of call.

Hope this helps.



Community Member, 21 Posts

14 March 2009 at 5:18am

I'm feeling really dumb. Thanks a lot for the help.



Community Member, 4 Posts

25 March 2009 at 7:03am

Hi all,
I've just upgraded an installation of SS2.3.0 to 2.3.1, which includes the googlesitemaps module.

Everything else seems to be working fine, but when I try to view /sitemap.xml on my site, I see a mostly empty xml file:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<urlset xmlns="">

I have a handful of published pages, and I've updated my database with http://localhost:8888/db/build?flush=1 - I'm not sure what to do next.

Fred Condo

Community Member, 26 Posts

28 April 2009 at 6:05am

Edited: 28/04/2009 6:41am

I'm experiencing the same issue as Acketh -- an empty urlset element. I also notice that there is no "advanced" area on the metadata tab, mentioned in the docs. In fact, except for the existence of the /sitemap.xml URI, I can't tell that the sitemap extension is doing anything. :(

[Silverstripe 2.3.1]

[UPDATE: this seems to be bug #3819:]
[UPDATE 2: still no UI showing up in the CMS, although the sitemap is now correctly populated.]