Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

All other Modules /

Discuss all other Modules here.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Mollom and User Forms: Installed but not showing on the form


Go to End
Reply


9 Posts   2857 Views

Avatar
JordanC

Community Member, 9 Posts

30 April 2009 at 9:26pm

Hi there.

I would LOVE some help with this.
Especially as Silverstripe has just become a commercial partner with Mollom.

I have downloaded the latest SVN trunk of the Mollom Module, Spam Potrection Module, User Forms Module, and Silverstripe 2.3.1 and have installed everything correctly.

Currently I have got it to the point where the "Spam Protection" option shows on the User Forms API, but when I add it to the form it does not display on the page.
I am aware that Mollom does not show on the form by default but only appears when it detects spam, but I am able to enter spam-like text in the form and it lets it pass.

I would love any help with this as I think it is an awesome and much needed feature!

Avatar
Willr

Forum Moderator, 5513 Posts

30 April 2009 at 10:14pm

You don't happen to be logged in do you? If you are logged in it will bypass all the mollom code.

Also make sure you have a valid mollom key entry in your config file

Avatar
JordanC

Community Member, 9 Posts

2 May 2009 at 9:40am

Legend!

All my tests were while I was signed in and I didn't think to test when i wasn't.

Thank you so much.

Seems to be working well now.

Avatar
JordanC

Community Member, 9 Posts

2 May 2009 at 11:59am

You've been very helpful.
One more question.

Will this module work on 3.0 or only the 2.3 branch?

Avatar
Willr

Forum Moderator, 5513 Posts

2 May 2009 at 12:05pm

It will only work on branches/2.3 or tags/2.3.2 when that is released. It will not work on 2.3.1 as it requires an updated userforms which I only works on 2.3.2.

Heh that logged in issue has caught out the best of us. I will add a warning

Avatar
Kate

Community Member, 16 Posts

18 May 2009 at 8:09pm

JordanC,

I'm trying to set up mollom/spam protection modules on my user forms for 2.3.1. All the instructions included seem to be for custom forms.

In which page do I put the mollum and spam protection codes?

Avatar
Willr

Forum Moderator, 5513 Posts

18 May 2009 at 8:20pm

Edited: 18/05/2009 8:20pm

I'm trying to set up mollom/spam protection modules on my user forms for 2.3.1....

As I said in my last post - for the best chance of getting mollom / spam protection to work you need to be running userforms 0.2. This in turn requires SilverStripe 2.3.2. User Forms 0.2 will not work on silverstripe 2.3.1.

Avatar
Kate

Community Member, 16 Posts

18 May 2009 at 9:24pm

Ok, I need to upgrade anyway to get the multi-lingual content going. But let me ask a simple question. How do I backup my database when it's already on a live server?

Thanks, this is all new to me.

Go to Top