Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

Archive /

Our old forums are still available as a read-only archive.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, simon_w

Moving from dev environment to live site


Go to End
Reply


23 Posts   33613 Views

Avatar
redking

43 Posts

14 November 2007 at 6:43am

Hi,

I've been developing a site with SilverStripe in a local dev environment using MAMP. Works great. I am nearing the end of development/testing and getting ready to go live with the site and would like to know if there are any necessary steps to take in order to make it a seemless transition. Also, I've also already added content through the CMS. Is there any way to preserve that while making the transition to the live environment?

Thx!

Avatar
Sigurd

Forum Moderator, 628 Posts

14 November 2007 at 8:00am

Just ftp/copy all your files as-is, and export the entire database, to your new environment.

No need to "install" the package using the installer. All the installer is doing is adding some options to mysite/_config.php.

If your database name or other options are different on the live server you can manually edit _config.php easily.

Avatar
redking

43 Posts

15 November 2007 at 10:42am

Thanks for the help, Sigurd.

I am having a little issue importing the database. I keep getting the following error, which prevents it from importing. See attached screenshot of error message.

Do you have any suggestions on how to fix this?

Thx!

Avatar
Sigurd

Forum Moderator, 628 Posts

15 November 2007 at 10:52am

You haven't told phpmyadmin which database you want to import the data to.
You may not have even created the database for it?

You need to create the database, and then insert the data to it.

Avatar
redking

43 Posts

15 November 2007 at 10:53am

Yeah, I just realized that's what it meant. After creating the database it imported correctly.

Thanks!

Avatar
redking

43 Posts

15 November 2007 at 4:29pm

Okay. So I've copied over all the files, created the database and imported the data, manually modified the _config.php file to reflect the database info of the live site, but am unable to access the site now. When I point my browser to the silverstripe directory I just get an index of all the files contained within it. I'm not sure what I'm doing wrong. Any ideas?

Thx!

Avatar
redking

43 Posts

15 November 2007 at 7:33pm

Edited: 15/11/2007 7:36pm

I also tried a fresh install of SilverStripe instead of copying over the existing files I was using in my testing environment. First I got this error in the "File Permissions" section of the install page:

Is the .htaccess file writeable?
User needs to write be able to write to this file:
/public_html/silverstripe-v2.1.1/.htaccess

There was no .htaccess file located in that directory, so I uploaded a blank .htaccess file. That got me one step further but now get the following issues in the "Web Server Configuration" section of the install page:

Server software:
I can't tell what webserver you are running. Without Apache I can't tell if mod_rewrite is enabled.

mod_rewrite enabled
I can't tell whether mod_rewrite is running. You may need to configure a rewriting rule yourself.

I confirmed that my web server is running Apache version 1.3.37 (Unix).

I'm at a complete loss. Thoughts?

Avatar
DaveP

Community Member, 48 Posts

15 November 2007 at 8:45pm

Just to advise, I get the mod_rewrite warning too, but my hoster tells me the message is wrong, and I found no actual issues after I continued.

So what issues are you now left with other than this ?

regards, Dave Porter

Go to Top