Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

Archive /

Our old forums are still available as a read-only archive.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, simon_w

internal error 500 on install


Go to End
Reply


9 Posts   9232 Views

Avatar
Graphmap

Community Member, 1 Post

12 December 2007 at 1:04am

Edited: 12/12/2007 1:07am

Install problem - Error 500:
Message on screen:
---------------------------
Server error!

The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Either the server is overloaded or there was an error in a CGI script.

If you think this is a server error, please contact the webmaster.
Error 500
localhost
12/11/07 23:03:32
Apache/2.2.3 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.3 OpenSSL/0.9.8d mod_autoindex_color PHP/5.2.0
--------------------------------
Installed on Win XP under localhost using:

XAMMP ver 1.5.5
Have set php to ver 5.2.0

Have tried setting up mysql database but this did not solve problem

Any suggestions?

Avatar
treps

4 Posts

12 December 2007 at 4:51am

I've got the same here with this error in the apache logs with the latest trunk (svn rev 46611):
[Tue Dec 11 16:35:05 2007] [error] [client 62.210.111.209] SoftException in Application.cpp:297: UID of script "/var/www/sournoises/check-php.php" is smaller than min_uid, referer: http://sournoises.treps.net/
[Tue Dec 11 16:35:05 2007] [error] [client 62.210.111.209] Premature end of script headers: check-php.php, referer: http://sournoises.treps.net/

What is strange is that on the same server i have a version running fine :
svn://svn.silverstripe.com/silverstripe/modules/sapphire/tags/2.0.2b/silverstripe_version

and another also working fine :
svn:http://svn.silverstripe.com/open/modules/sapphire/tags/rc/2.1.1-rc1/silverstripe_version

I run a dedicated linux box, with PHP Version 5.2.1 in CGI/FastCGI mode, on Apache 2.2.3

Cheers

Bruno

Avatar
treps

4 Posts

12 December 2007 at 6:48am

I did find a solution, emptying silverstripe cache did the trick.

Bruno

Avatar
Peter Prins

Community Member, 8 Posts

12 December 2007 at 10:34am

i'm curious how do you empty the silverstripe cache?

Avatar
treps

4 Posts

12 December 2007 at 9:57pm

I just removed the files in /tmp/silvertsripe-cache on the server but, it has worked yesterday but I still have the 500 error today, so the solution is not a viable one...

Bruno

Avatar
Sam

Administrator, 685 Posts

18 December 2007 at 10:41am

Hey guys - whenever the server gives you a 500 error, it will write an error into the Apache error.log file.

Can people please post the message from their error log to help us debug this?

Avatar
treps

4 Posts

18 December 2007 at 9:58pm

I allready did post my apache log, in fact I did encounter the problem in 2 cases :
- first one i just emptied the silverstripe cache and it did work fine
- second one it was a problem of rights on the folder used for the website, it was world+group writeable and apache just wanted it to be user writable.

In both case I had the same error in the apache logs so it was hard to determine the real cause of the problem.

Cheers

Bruno

Avatar
Peter Prins

Community Member, 8 Posts

19 December 2007 at 10:13am

>> I just removed the files in /tmp/silvertsripe-cache on the server

I'm running silverstripe on a godaddy shared linux hosting account I don't have access to the root of the server and there is no /tmp/silvertsripe-cache directory in the web root where I uploaded the silverstripe files

Go to Top