Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

Archive

Our old forums are still available as a read-only archive.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, simon_w

internal error 500 on install


Go to End
Reply

9 Posts   9119 Views

Avatar
Graphmap

12 December 2007 at 1:04am (Last edited: 12 December 2007 1:07am), Community Member, 1 Post

Install problem - Error 500:
Message on screen:
---------------------------
Server error!

The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Either the server is overloaded or there was an error in a CGI script.

If you think this is a server error, please contact the webmaster.
Error 500
localhost
12/11/07 23:03:32
Apache/2.2.3 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.3 OpenSSL/0.9.8d mod_autoindex_color PHP/5.2.0
--------------------------------
Installed on Win XP under localhost using:

XAMMP ver 1.5.5
Have set php to ver 5.2.0

Have tried setting up mysql database but this did not solve problem

Any suggestions?

Avatar
treps

12 December 2007 at 4:51am 4 Posts

I've got the same here with this error in the apache logs with the latest trunk (svn rev 46611):
[Tue Dec 11 16:35:05 2007] [error] [client 62.210.111.209] SoftException in Application.cpp:297: UID of script "/var/www/sournoises/check-php.php" is smaller than min_uid, referer: http://sournoises.treps.net/
[Tue Dec 11 16:35:05 2007] [error] [client 62.210.111.209] Premature end of script headers: check-php.php, referer: http://sournoises.treps.net/

What is strange is that on the same server i have a version running fine :
svn://svn.silverstripe.com/silverstripe/modules/sapphire/tags/2.0.2b/silverstripe_version

and another also working fine :
svn:http://svn.silverstripe.com/open/modules/sapphire/tags/rc/2.1.1-rc1/silverstripe_version

I run a dedicated linux box, with PHP Version 5.2.1 in CGI/FastCGI mode, on Apache 2.2.3

Cheers

Bruno

Avatar
treps

12 December 2007 at 6:48am 4 Posts

I did find a solution, emptying silverstripe cache did the trick.

Bruno

Avatar
Peter Prins

12 December 2007 at 10:34am Community Member, 8 Posts

i'm curious how do you empty the silverstripe cache?

Avatar
treps

12 December 2007 at 9:57pm 4 Posts

I just removed the files in /tmp/silvertsripe-cache on the server but, it has worked yesterday but I still have the 500 error today, so the solution is not a viable one...

Bruno

Avatar
Sam

18 December 2007 at 10:41am Administrator, 685 Posts

Hey guys - whenever the server gives you a 500 error, it will write an error into the Apache error.log file.

Can people please post the message from their error log to help us debug this?

Avatar
treps

18 December 2007 at 9:58pm 4 Posts

I allready did post my apache log, in fact I did encounter the problem in 2 cases :
- first one i just emptied the silverstripe cache and it did work fine
- second one it was a problem of rights on the folder used for the website, it was world+group writeable and apache just wanted it to be user writable.

In both case I had the same error in the apache logs so it was hard to determine the real cause of the problem.

Cheers

Bruno

Avatar
Peter Prins

19 December 2007 at 10:13am Community Member, 8 Posts

>> I just removed the files in /tmp/silvertsripe-cache on the server

I'm running silverstripe on a godaddy shared linux hosting account I don't have access to the root of the server and there is no /tmp/silvertsripe-cache directory in the web root where I uploaded the silverstripe files

Go to Top