Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

Archive

Our old forums are still available as a read-only archive.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, simon_w

new hosting provider, new challenge


Go to End
Reply

14 Posts   2851 Views

Avatar
mbellino

13 December 2007 at 1:00am (Last edited: 13 December 2007 1:02am), Community Member, 32 Posts

Hello everybody

After a few installation and configuration issues on the part of the hosting provider (metanet.ch), I have a running website with SS 2.2.0.
The last issue I have is the sitemap.xml with the error:

Fatal error: Call to a member function getSession() on a non-object in /home/httpd/vhosts/saner-mindt.ch/httpdocs/sapphire/core/Session.php on line 32

Because I'm not sure whether the problem is again on the hosting providers part, I have tried to create an identical copy on another hosting provider (hoststar.ch) for testing purposes.
There I had a working site with SS 2.1.1.

Here is the procedure I followed:
1) cleaned the folder structure
2) erased the database
3) copied the full folder-structure from the other hosting provider and adapted the access rights.
4) changed the configuration file (user, db, password).
5) imported the database dump into the db

When I tried to access the "replicated" website (http://smc-cms.bellino.ch/) I got the message:

Parse error: parse error, unexpected T_ARRAY, expecting '&' or T_VARIABLE in /home/www/web294/html/web-home-mbe/smc-cms/sapphire/security/Authenticator.php on line 38

Does anyone has an idea?

Cheerio

Mario

Avatar
fordy

13 December 2007 at 1:56am Community Member, 46 Posts

I have just checked my server logs on a prob i am having, and i am getting the same error. Have you managed to sort it yet? I am pretty stumped on this one.

Avatar
mbellino

13 December 2007 at 2:20am Community Member, 32 Posts

Hello Fordy

Which problem do you mean?
The first one with the sitemap or the issue with the authenticator?
Unfortunately I have no access the the error logfiles at the hosting provider.

Avatar
fordy

13 December 2007 at 3:03am Community Member, 46 Posts

Hi mbellino,

I am having a problem with the second error, the authenticator. It is the same as yours (unexpected T_ARRAY....)

It works fine locally but when i uploaded to GoDaddy, it went pear shaped :-(

Are you still having the prob or have you sorted it?

Regards

Fordy

Avatar
mbellino

13 December 2007 at 3:27am Community Member, 32 Posts

The problem is still existent :-(
I'm also waiting for an answer or a hint.

Avatar
Andy

13 December 2007 at 10:22am 230 Posts

The parse error is most probably due to running on PHP4 rather than PHP5.

Avatar
mbellino

13 December 2007 at 11:40am Community Member, 32 Posts

Hello Andy

Thanks for feedback. PHP5.0.5 is running.

Have a look at: http://smc-cms.bellino.ch/test.php

Cheerio

Mario

Avatar
vcmusic42

13 December 2007 at 5:37pm Community Member, 22 Posts

I had a similar error - not the exact one you're experiencing - and it was a matter of deleting an extra "}" in the code. You've been wrestling with this for a while, though, so I'm sure you've already looked at the code a million times!

Go to Top