Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

Archive /

Our old forums are still available as a read-only archive.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, simon_w

mod_rewrite problem


Reply


794 Views

Avatar
robg

Community Member, 2 Posts

27 January 2008 at 6:56am

Hi,

Trying to install SS on a shared server, and have fallen at (not quite) the first hurdle. I get a message saying that I need to ensure mod_rewrite is enabled and autooverride is on.

I use One and One hosting. I've spent ages trawling the web and cannot find proof that they enable mod_rewrite, but the consensus seems to be that they do. I've spent hours trawling the forums and the rest of the web and trying to solve this, but no go.

Here's what my .htaccess file currently contains:

AddType x-mapp-php5 .php

RewriteEngine On

RewriteRule \.js$ - [L]
RewriteRule \.css$ - [L]
RewriteRule \.png$ - [L]
RewriteRule \.jpg$ - [L]
RewriteRule \.gif$ - [L]
RewriteRule \.php$ - [L]

RewriteCond %{REQUEST_URI} ^(.*)$
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule .* sapphire/main.php?url=%1&%{QUERY_STRING} [L]
### SILVERSTRIPE START ###

### SILVERSTRIPE END ###

I'd be very grateful if anyone can help me with this, as I really want to give SS a try. By the way, lots of hints I've found about mod_rewrite tell you to check the contents of httpd.config - but I don't know where that is -I don't think you can see it on my host.

Yours hopefully,

Rob