Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

Archive /

Our old forums are still available as a read-only archive.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, simon_w

how to modifing the Base URL ?


Reply


7 Posts   2332 Views

Avatar
roterl

Community Member, 44 Posts

7 March 2008 at 5:02am

Hi
I have the www root to "/www/" and the SS installed in "/www/SilverStripe"
when accessing to http://<domain>/SilverStripe" everything work ok, but I want the access will be from the root ("http://<domain>/")

I set the .htaccess file, and accessing the root return the SS home page.
The problem is that all the SS links are relative to the SS dir so they redirect back to "http://<domain>/SilverStripe/..."
Is there any way to modify this ? (I can not install the SS on the root dir)

thanks,
Rotem.

Avatar
jaytay

Community Member, 15 Posts

29 May 2008 at 4:02am

Having same issue! Though I believe i have permission to install in the root though and wondering if thats what I should have done. Not really keen on having the word /silverstripe/ in my urls

Avatar
spenniec

Community Member, 37 Posts

29 May 2008 at 7:21am

Jaytay,
If you have permissions to the root directory then copy the contents of your silverstripe directory to there and SS will serve the pages. You won't need to re-install.

Avatar
jaytay

Community Member, 15 Posts

2 June 2008 at 11:34am

Awesome, it worked. Thanks for your help! Should probably change the install documentation to let people know this as it makes it seem as if you HAVE to install in a separate dir off the root

Avatar
Fuzz10

Community Member, 787 Posts

4 June 2008 at 12:22am

Is there anyone who has Silverstripe running in the setup the original poster described ? We currently have a site running that way (cannot install in root since we are integrating Silverstripe into an already existing website) , but cannot get Silverstripe to run stable ......

See my other thread :
http://www.silverstripe.com/site-builders-forum/flat/48702

Avatar
txf

Community Member, 2 Posts

3 September 2008 at 9:23pm

I follow the tutorials to build my first site, today i deploy it to the internet, it works.
1, modify the follow line in .htaccess file:
RewriteBase /silverstripe-v2.2.2
to
RewriteBase /
2, move to root directory:
replace the wamp\www directory's contents with wamp\www\silverstripe-v2.2.2

don't forget to modify the http and mysql service as autorun in the service control panel.

Avatar
Fuzz10

Community Member, 787 Posts

3 September 2008 at 10:29pm

That is not the problem ; we cannot run Silverstripe in the root.