Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

Archive

Our old forums are still available as a read-only archive.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, simon_w

How do i: Add Modules, Components and Widgits in the Admin


Go to End
Reply

15 Posts   4319 Views

Avatar
raamklaza

17 July 2008 at 7:42pm Community Member, 182 Posts

How do i: Add Modules, Components and Widgits in the Admin area?

I looked and i looked but i couldn't find any thing.

Their is only a top menu, where is the menu for the website settings and stuff?

Avatar
Pixel

17 July 2008 at 8:16pm (Last edited: 17 July 2008 9:08pm), Community Member, 78 Posts

Work through the tutorials first, then look at the documentation that comes with the modules etc in the downloads section of this website.

Although if your thinking of using Paypal in the ecommerce module you might get stuck as no one seems to know how to set it up, wink, wink, myself included.

Avatar
Willr

17 July 2008 at 9:08pm Forum Moderator, 5511 Posts

you cannot manage Widgets and Modules via the backend CMS. We leave the installing modules and widgets to the website developer by downloading, installing the folder to the correct place in the actual filesystem not via the CMS.

Avatar
raamklaza

17 July 2008 at 9:15pm Community Member, 182 Posts

oke..

i tried following the steps on the video.

flushed the database went to admin and got this msg:

FATAL ERROR: Bad class to singleton() - BlogEntry
At line 85 in C:\wampserver\www\silverstripe-v2.2.2.1\silverstripe-v2.2.2\sapphire\core\Core.php

Any ideas?

Avatar
Willr

17 July 2008 at 9:16pm Forum Moderator, 5511 Posts

have you rebuilt the database? - visit yoursite.com/db/build?flush=1

Avatar
raamklaza

17 July 2008 at 9:27pm Community Member, 182 Posts

yes i did
" flushed the database went to admin and got this msg "

Avatar
raamklaza

17 July 2008 at 9:29pm Community Member, 182 Posts

i installed it again locally.

now i scroll down after the rebuilding of the db and get the msg:

FATAL ERROR: Bad class to singleton() - BlogEntry
At line 85 in C:\wampserver\www\silverstripe-v2.2.2.1\sapphire\core\Core.php

user_error(Bad class to singleton() - BlogEntry,256)
line 85 of Core.php

singleton(BlogEntry)
line 175 of DatabaseAdmin.php

DatabaseAdmin->doBuild()
line 90 of DatabaseAdmin.php

DatabaseAdmin->build(Array)
line 261 of Controller.php

Controller->run(Array)
line 104 of Director.php

Director::direct(/db/build)
line 158 of main.php

Avatar
Willr

17 July 2008 at 9:33pm Forum Moderator, 5511 Posts

Bad Class to Singleton means that SS cannot find that BlogEntry class. So do you have the blog module installed? Try and install just the core before you try and install the module

Go to Top