Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

Archive /

Our old forums are still available as a read-only archive.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, simon_w

newsletter sending trouble


Reply


5 Posts   2746 Views

Avatar
grandsapin1673

Community Member, 12 Posts

31 July 2008 at 9:49am

Hello,
I get a problem when sending email with the newsletter module. I strongly suspect that the problem is at hosting level, but still you might point me to some setting to bypass the problem.
So I have setup my newsletter on www.cs-acer.ch as being sent by no-reply@cs-acer.ch.
The email does exist, I can read its mail.
So... sending email... and in the no-reply inbox, I find this email below.

The reason being
"Mail sent by user nobody being discarded "
the header gives a correct From field
"From: no-reply@cs-acer.ch"

But reading :
"Received: from nobody by server4.requestdns.com with local (Exim 4.69)
(envelope-from <no-reply@cs-acer.ch>)"

Is there a place where I can play with the received from nobody? Is it a SMPTauthentication that is missing. If yes, where to set it up?

Many thanks in advance,

Eric Chappuis

Date:     Wed, 30 Jul 2008 21:34:05 +0000 [21:34:05 UTC]
De:    Mail Delivery System <Mailer-Daemon@server4.requestdns.com>
À:    no-reply@cs-acer.ch
Sujet:    Mail delivery failed: returning message to sender
This message was created automatically by mail delivery software.

A message that you sent could not be delivered to one or more of its
recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:

eric.chappuis@gmail.com
(ultimately generated from test@ericchappuis.ch)
Mail sent by user nobody being discarded due to sender restrictions in WHM->Tweak Settings

------ This is a copy of the message, including all the headers. ------

Return-path: <no-reply@cs-acer.ch>
Received: from nobody by server4.requestdns.com with local (Exim 4.69)
(envelope-from <no-reply@cs-acer.ch>)
id 1KOJJ5-0003Kq-TE
for test@ericchappuis.ch; Wed, 30 Jul 2008 21:34:04 +0000
To: test@ericchappuis.ch
Subject: test 2
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/alternative; boundary="----=_NextPart_147143284119"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
From: no-reply@cs-acer.ch
X-Mailer: SilverStripe Mailer - version 2006.06.21 (Sent from "www.cs-acer.ch")
X-Priority: 3
X-SilverStripeBounceURL: www.cs-acer.ch/Email_BounceHandler
X-SilverStripeMessageID: mysite.M18zMC0wNy0yMDA4IDIxOjM0OjAz
X-SilverStripeSite: mysite
Message-Id: <E1KOJJ5-0003Kq-TE@server4.requestdns.com>
Date: Wed, 30 Jul 2008 21:34:03 +0000

Avatar
JamesinCO

Community Member, 14 Posts

20 September 2008 at 2:13pm

Edited: 20/09/2008 2:37pm

I'm having the same problem ... anyone know a fix for this?

Mail sent by user nobody being discarded ...only on a different domain of course ... :)

Avatar
JamesinCO

Community Member, 14 Posts

21 September 2008 at 1:04am

Edited: 21/09/2008 1:18am

I checked in my WHM and don't have an option for "Tweak Settings" ... still confused.

I found this POST http://www.vbulletin.com/forum/showthread.php?p=1437856 discussing a similar problem with VBulletin. In there it was a 'server issue' with the configuration and the solutions was (according to the forum)

"So for anyone with a similar problem. By using SMTP for email, I have been able to solve this problem. "

So the question is, how do I get SilverStripe to use SMTP for email functions?

Avatar
grandsapin1673

Community Member, 12 Posts

24 September 2008 at 7:05am

For me the problem was solved at my ISP... but I couldn't get more information about the reason and the way they fixed it.
sorry

Avatar
JamesinCO

Community Member, 14 Posts

24 September 2008 at 8:24am

I was able to use this PhPMailer as a work around.

http://www.silverstripe.com/site-builders-forum/flat/43027