Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

Archive /

Our old forums are still available as a read-only archive.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, simon_w

Installing SS on freeparking.co.nz


Reply


7 Posts   1773 Views

Avatar
benedictporter

Community Member, 16 Posts

9 August 2008 at 4:01pm

Hi guys,

I came across SS recently and have had great success installing and developing sites locally. I want to use SS for a project I am working on but I have come unstuck early on in the installation process.

I am trying to install SS on a freeparking.co.nz Plus Hosting account (I did not choose this, it was my clients choice) and when I visit the URL I get the following:

//
Sorry, seems an explanation is owed.
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request
Please contact the web master below if you feel you have gotten this page in error.

Apache/2.0.49 (Fedora) Server at www.xxxxxxxxxxxxx.co.nz Port 80
//

I initially thought that it could be a PHP issue so I checked and had the server upgraded to PHP Version 5.2.0. I have confirmed this with phpinfo();. Unfortunately I am still getting the 500 error and I'm not sure what to try next??

Avatar
Willr

Forum Moderator, 5513 Posts

9 August 2008 at 9:58pm

couple things you should try - check all the requirements (http://doc.silverstripe.com/doku.php?id=server-requirements) against your phpinfo script.

Check your php_error.log file for anything useful!

Avatar
benedictporter

Community Member, 16 Posts

10 August 2008 at 8:36am

Thanks for the tip. I checked a few things out and it all seemed to be okay. I noticed that my phpinfo(); script won't run in the sites root folder but will run in a sub-directory that I created. I have moved the SS installation files into this directory and it works. This is not ideal but I think I can make it work for this project.

Any tips on how I can make it work from the root?

Avatar
Willr

Forum Moderator, 5513 Posts

10 August 2008 at 11:23am

Its possible that thats a host setting? You might need to check with freeparking because you should be able to run sites in the root folder. So if you create a test index.php file with something like <?php echo "Hello World"; ?> it just doesn't run?

Avatar
benedictporter

Community Member, 16 Posts

10 August 2008 at 11:37am

No, nothing like that will run. HTML files, not a problem, but PHP - nothing, just the 500 error.

Avatar
Willr

Forum Moderator, 5513 Posts

10 August 2008 at 11:41am

Sounds like a server setup issue.. might want to get in touch with freeparking

Avatar
benedictporter

Community Member, 16 Posts

10 August 2008 at 12:38pm

Thanks for all your help.

I'll post again if freeparking.co.nz provide a solution.