Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

Archive /

Our old forums are still available as a read-only archive.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, simon_w

one more question on redirection - I just don't get it...


Go to End
Reply


12 Posts   3146 Views

Avatar
makeit

Community Member, 15 Posts

28 September 2008 at 10:06am

I know this must be annoying and I apologize for my ignorance, but there is something here I must be missing. I built a site over the last week with the pixelgreen base theme. When I type the fully qualified URL (www.domainname.tld/ I go the to home page as expected - All well and good - When I navigate around the site and select HOME from the top level menu, I get a blank page (the URL is looking for http://www.domainname.tld/home/ - which does not seem to exist or is redirected somehow. How can I get the 'home' page to display as both HOME and /? This may have worked briefly, as I didn't notice this until issue until recently. The site is at www.imakeit.net which is a workspace prior to moving to it's true domain so you can see for yourself. Any help appreciated.

Bob

Avatar
grilldan

Community Member, 135 Posts

28 September 2008 at 12:57pm

It displays correct for me. It might be your cache. Try clearing your cache or adding a ?flush=1 at the end of your url:

[url]http://www.imakeit.net/?flush=1[/url]

Avatar
nlcluigi

Community Member, 7 Posts

28 September 2008 at 12:58pm

In the backend, you have a field where you can define that home page.

Avatar
nlcluigi

Community Member, 7 Posts

28 September 2008 at 1:01pm

@grilldan: http://www.imakeit.net is fine. He talk about http://www.imakeit.net/home wich is blank.

Avatar
grilldan

Community Member, 135 Posts

28 September 2008 at 1:11pm

A quick fix would be to write a rewrite script in the .htaccess file to go from /home/ to /.

Avatar
makeit

Community Member, 15 Posts

28 September 2008 at 1:20pm

Not sure how to add a rewrite script, but there must be something wrong for this to be acting the way it is. Here is my .htaccess file now - Am I missing something?

### SILVERSTRIPE START ###
RewriteEngine On
RewriteBase /

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(\.gif)|(\.jpg)|(\.png)|(\.css)|(\.js)|(\.php)$

RewriteCond %{REQUEST_URI} ^(.*)$
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule .* sapphire/main.php?url=%1&%{QUERY_STRING} [L]
### SILVERSTRIPE END ###

Avatar
grilldan

Community Member, 135 Posts

28 September 2008 at 1:52pm

Edited: 28/09/2008 1:53pm

Your script is right. You can Google for ".htaccess rewrite" that should give you some good information about .htaccess rewrites.

My guess would be it is something like this:

RewriteEngine on
RewriteRule ^\home\$ \

But I don't know off the top of my head.

***just remembered somthing***

Is the name of your home page "home" or did you rename it? That could be the issue.

Avatar
nlcluigi

Community Member, 7 Posts

28 September 2008 at 2:09pm

Mine is like:
### SILVERSTRIPE START ###
<IfModule mod_dir.c>
DirectorySlash Off
</IfModule>

RewriteEngine On
RewriteBase /

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(\.gif)|(\.jpg)|(\.png)|(\.css)|(\.js)|(\.php)$

RewriteCond %{REQUEST_URI} ^(.*)$
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule .* sapphire/main.php?url=%1&%{QUERY_STRING} [L]
### SILVERSTRIPE END ###

And ... we are not talking about this image no? You must set an page as homepage. In that case, I think that you can't name another page Home. Is just a guess.

Go to Top