Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

Archive /

Our old forums are still available as a read-only archive.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, simon_w

Permissions problem with Assets


Reply


15 Posts   4378 Views

Avatar
Macello

Community Member, 37 Posts

18 October 2008 at 8:03am

I'm not so excited about silverstripes form and assets function, maybe itz my fault, but it seems very buggy to me, no one a solution for my problem?

Avatar
Macello

Community Member, 37 Posts

18 October 2008 at 10:02am

Edited: 18/10/2008 11:01am

this is what get out:

<br />
<b>Notice</b>: Array to string conversion in <b>/srv/www/htdocs/web83/html/sapphire/core/model/DataObject.php</b> on line <b>570</b><br />
<br />
<b>Notice</b>: Array to string conversion in <b>/srv/www/htdocs/web83/html/sapphire/core/model/DataObject.php</b> on line <b>570</b><br />
<br />
<b>Notice</b>: Array to string conversion in <b>/srv/www/htdocs/web83/html/sapphire/core/model/DataObject.php</b> on line <b>570</b><br />
<br />
<b>Notice</b>: Array to string conversion in <b>/srv/www/htdocs/web83/html/sapphire/core/model/DataObject.php</b> on line <b>570</b><br />
<br />
<b>Notice</b>: Array to string conversion in <b>/srv/www/htdocs/web83/html/sapphire/core/model/DataObject.php</b> on line <b>570</b><br />
<br />
<b>Notice</b>: Undefined index: tmp_name in <b>/srv/www/htdocs/web83/html/sapphire/core/Email.php</b> on line <b>484</b><br />
<br />
<b>Notice</b>: Undefined index: ssets/ in <b>/srv/www/htdocs/web83/html/sapphire/core/Email.php</b> on line <b>781</b><br />
<br />
<b>Notice</b>: Undefined index: tmp_name in <b>/srv/www/htdocs/web83/html/sapphire/core/Email.php</b> on line <b>484</b><br />
<br />
<b>Notice</b>: Undefined index: ssets/ in <b>/srv/www/htdocs/web83/html/sapphire/core/Email.php</b> on line <b>781</b><br />
<br />
<b>Notice</b>: Undefined index: tmp_name in <b>/srv/www/htdocs/web83/html/sapphire/core/Email.php</b> on line <b>484</b><br />
<br />
<b>Notice</b>: Undefined index: ssets/ in <b>/srv/www/htdocs/web83/html/sapphire/core/Email.php</b> on line <b>781</b><br />
<br />
<b>Notice</b>: Undefined index: tmp_name in <b>/srv/www/htdocs/web83/html/sapphire/core/Email.php</b> on line <b>484</b><br />
<br />
<b>Notice</b>: Undefined index: ssets/ in <b>/srv/www/htdocs/web83/html/sapphire/core/Email.php</b> on line <b>781</b><br />
<br />
<b>Notice</b>: Undefined index: tmp_name in <b>/srv/www/htdocs/web83/html/sapphire/core/Email.php</b> on line <b>484</b><br />
<br />
<b>Notice</b>: Undefined index: ssets/ in <b>/srv/www/htdocs/web83/html/sapphire/core/Email.php</b> on line <b>781</b><br />

EDIT:
and this is what i get in the e-mail:
Anhang    assets (0k), assets (0k), assets (0k), assets (0k), assets (0k)

Finanzierungsantrag

The following data was submitted to your website:

*Name und Vorname* test
*Telefon* test
*E-Mail* test@test.ch
*Finanzierungsantrag als PDF* Uploaded to:
http://www.swissfinancescout.ch/assets/Uploads/3.pdf
*Ausweiskopie*
*Lohnabrechnung 1*
*Lohnabrechnung 2*
*Lohnabrechnung 3*

(but there is no file 3.pdf in assets/)

if i reinstall Silverstripe, will this delete all my data / content?

Avatar
Macello

Community Member, 37 Posts

20 October 2008 at 10:56am

Ok, setting permissions to folder didn't solved the problem, i still got uploaded assets as 600 ( user has read and write rights, that's it) so through CMS they are not accessable.

Marcello

Avatar
banal

Community Member, 901 Posts

20 October 2008 at 8:11pm

Try to chmod your asset folder and all subfolders and files to 777 (chmod recursively). If that doesn't help i guess there's a problem with your webserver setup. Where do you host that site?

Avatar
Macello

Community Member, 37 Posts

20 October 2008 at 8:25pm

Yes i tried this already. I host this site on hosttech.ch, in my own reseller account, panel is confixx. Have premium support, so if there is an error, they can fix it, but i need a little more information about what it could be.
Another solution could be to write an custom form, but i'mm not that experienced with that, so if somebody could help me out with that, tell me, i'll give you information about what should be in it.

Marcello

Avatar
Macello

Community Member, 37 Posts

25 October 2008 at 12:37am

Can anybody tell me how i could make that <b>notice</b> etc tec.... isn't shown when formular was sent? actually it works, besides the wrong file permissions, but itz shown some lines of error warning, that mess up all my layout!

Need Help for this, site is finish, www.swissfinancescout.ch

Marcello

Avatar
Ingo

Forum Moderator, 801 Posts

1 November 2008 at 11:47am

You can influence the file/folder create masks by these settings (shown values are the defaults):
Filesystem::$file_create_mask = 02775;
Filesystem::$folder_create_mask = 02775;

These values should be used whenever a File objects is created, and its best practice to pass them onto any file-generating functionality. If thats not happening in your case, its most likely a bug - it'd be great if you can point us to the file creation logic in question so we can fix it.