Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

Blog Module

Discuss the Blog Module.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Blog 2.4


Go to End
Reply

12 Posts   2340 Views

Avatar
baba-papa

10 March 2010 at 11:26pm Community Member, 279 Posts

Does the Blog module work with SS 2.4 beta?

Avatar
Willr

11 March 2010 at 8:54pm Forum Moderator, 5511 Posts

Probably faster to try it out for yourself! You'll probably want to use the latest daily build / trunk for 2.4 compatibility

Avatar
baba-papa

12 March 2010 at 2:36am Community Member, 279 Posts

It works!

Avatar
Mo

12 March 2010 at 6:30am Community Member, 509 Posts

Blog hasn't worked for me for a little while now in 2.4. Keep getting:

PHP Fatal error: Class 'DatetimeField' not found in /Users/morvenlewis-everley/Documents/NetbeansProjects/Silverstripe/cello_main/blog/code/BlogEntry.php on line 80, referer: http://localhost:8081/cello_main/admin/cms/

I am using the trunk version of blog. I know DatetimeField has been depreciated in 2.4, but I wasn't aware it had been in the Beta 1 release?

I am checking Silverstripe out of /tags/beta/2.4.0-beta1/, is this the best place to check 2.4 out of?

Cheers,

Mo

Avatar
dotperinch

12 March 2010 at 8:11am Community Member, 1 Post

Hello!

baba-papa posted this after I tried the frontend part of the blog module where I was able to create a fresh blog post without any problems or obstacles. In the backend I still get the same fatal php error as you do.

Bye
- Markus

Avatar
Willr

12 March 2010 at 11:22am Forum Moderator, 5511 Posts

Mo - upgrade to the latest 2.4 build. The date time functionality has been refactored in 2.4 but if you are using the beta it won't be included. Blog trunk has been updated to fit that new post 2.4 beta API - http://open.silverstripe.org/changeset/99407/modules/blog/trunk

Avatar
edk

12 March 2010 at 4:50pm (Last edited: 12 March 2010 4:52pm), Community Member, 39 Posts

I have my svn client (running Cornerstone on MacOs) pointing to the following two repositories and have not had an issue with the Blog in a while.

For SS 2.4: [url]http://svn.silverstripe.com/open/phpinstaller/branches/2.4[/url]
For Blog: [url]http://svn.silverstripe.com/open/modules/blog/trunk[/url]

Works a charm...I just now have to figure out how BlogTrees work in relation to Holders and Entries....

Avatar
Mo

16 March 2010 at 12:05pm Community Member, 509 Posts

I switched back to branches/2.4 and now everything seems to be working,

Cheers,

Mo

Go to Top