Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

Blog Module /

Discuss the Blog Module.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Link from the page "blog entry" to the parent "blog holder"


Reply


4 Posts   1523 Views

Avatar
NtM

Community Member, 39 Posts

11 November 2009 at 12:35pm

Edited: 11/11/2009 12:37pm

1. I need to have a link to the parent blog holder from every blog entries. How would I do that?( without using full path $BreadCrumbs )

2. When I add the side bar "Blog archive" to the page, It appears on the page (on the my blog holder page http://mysite/my-blog/) fine.

But when I click on one of the "month" on that side bar, I get an error page (http://mysite/my-blog/2009/11)

"Website Error
Forbidden

The website server has not been able to respond to your request."
What is the problem?

thank you!

Avatar
Willr

Forum Moderator, 5513 Posts

11 November 2009 at 10:55pm

1. I need to have a link to the parent blog holder from every blog entries. How would I do that?( without using full path $BreadCrumbs )

Well since the Blog entries will be children on the blog holder you can do $Parent.Link on the BlogEntry.ss template to get a link to the parent page (blog holder)

For your 2nd issue this is probably due to this issue - http://open.silverstripe.org/ticket/4482. Try downloading the daily build of the blog module (its on the blog module page). To see what the actual error is put the site into devmode (Director::set_environment_type("dev"); in your _config.php file) you will get an actual error message instead of that generic error message

Avatar
NtM

Community Member, 39 Posts

12 November 2009 at 5:21am

Edited: 12/11/2009 5:38am

I get an error "Action '2008' isn't allowed on class BlogHolder_Controller" if I click on the year 2008.

willr, do you mean downloading Latest trunk build here: http://www.silverstripe.org/blog-module/ and replace all the files in the blog folder?

Avatar
NtM

Community Member, 39 Posts

12 November 2009 at 5:49am

Everything works, thank you !