Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

DataObjectManager Module

Discuss the DataObjectManager module, and the related ImageGallery module.

Moderators: martimiz, UncleCheese, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

How do i call on Images of an ImageGallery


Go to End
Reply

23 Posts   2138 Views

Avatar
Elender78

1 December 2009 at 5:35am Community Member, 22 Posts

Hello,

i don't get it. I've read the tutorials and documentation of the modules but how do i call images from my imagegalleries in another page type? In my case i want to display the first (or last, it's not important) 10 pictures of a special gallery on my HomePage or another page type. My Galleries location is in a ImageGalleryPage-Type. Where do i put the php code to extend the other pagetypes and which code?

Can anybody help? I'm new to Silverstripe. I'm running an installation with SS2.3.3, swfuploader, DatoObjectMAnager and ImageGallery.

Thanks,

M.

Avatar
UncleCheese

1 December 2009 at 6:01am 4085 Posts

That functionality is decorated into your site tree with $RecentImagesGallery. See this post:

http://www.silverstripe.org/dataobjectmanager-module-forum/show/265958?start=8

Avatar
Elender78

1 December 2009 at 6:14am Community Member, 22 Posts

Hello UncleCheese,

Thank you very much for your anwser. I like your ImageGallery very much.
But your sugestion won't work. I've put >>$RecentImagesGallery(5,new-imagegallerypage)<< in my page.ss und flushed but to no avail. Any futher sugestions?

M.

Avatar
Elender78

1 December 2009 at 7:09am (Last edited: 3 December 2009 7:14am), Community Member, 22 Posts

Any clues?

m.

Avatar
UncleCheese

1 December 2009 at 9:15am 4085 Posts

It's a fairly new feature. Are you on the latest version? You should be able to tell if you have the file ImageGallerySiteTree.php. If that all looks good, I would try $RecentImagesGallery without any arguments to make sure it's not a bad URLSegment or anything.

Avatar
Elender78

1 December 2009 at 9:46am (Last edited: 1 December 2009 9:50am), Community Member, 22 Posts

ok. that's really weird. I used an older version of ImageGallery (downloaded yesterday from your page). I deleted it and reinstalled the newest version (331). After dev/Build/ all seemed pretty well, until i created a new ImageGalleryPage in the Backend. After saving and publishing i got an Website error. After unpublishing the ImageGalleryPage, i can reach my website again. I hadn't even included >>$RecentGalleryImages<< in my HomePage.ss. I'm running SS 2.3.3. Could this be a problem?

m.

Avatar
UncleCheese

1 December 2009 at 10:30am 4085 Posts

Well I can't really say until I know what the error is. Make sure you've turned on error reporting and check your PHP logs.

Avatar
Elender78

1 December 2009 at 12:10pm (Last edited: 1 December 2009 12:29pm), Community Member, 22 Posts

Hey i#dont care why, after some uninstalling and re-installing it finally works. thank you very much. Where do i customize the result?

bye,

m.

Go to Top