Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

DataObjectManager Module /

Discuss the DataObjectManager module, and the related ImageGallery module.

Moderators: martimiz, UncleCheese, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Error when running /dev/build/ "Class 'SortableDataObject' not found


Go to End
Reply


14 Posts   5381 Views

Avatar
evsoul

Community Member, 36 Posts

11 February 2010 at 5:24pm

Edited: 11/02/2010 11:01pm

After uploading image_gallery and running /dev/build i get this error:

Fatal error: Class 'SortableDataObject' not found in lombardisbbq.com/image_gallery/_config.php on line 2

This is what my _config.php looks like:
(it's default from extracting it after the download)

<?php
   SortableDataObject::add_sortable_classes(array(
      "ImageGalleryItem",
      "ImageGalleryAlbum"
   ));

   DataObject::add_extension("SiteTree","ImageGallerySiteTree");
?>

Any thoughts here?

Avatar
UncleCheese

Forum Moderator, 4096 Posts

12 February 2010 at 3:23am

Did you install DataObjectManager?

Avatar
evsoul

Community Member, 36 Posts

12 February 2010 at 8:53am

Edited: 12/02/2010 9:24am

long sigh... that I did not. Is there a README for this? I had no idea what to do so I just did it like I did every other module I've used so far and crossed my fingers haha.

Avatar
UncleCheese

Forum Moderator, 4096 Posts

12 February 2010 at 9:45am

If you downloaded it from the Silverstripe extensions page, you probably saw this?

Dependencies

DataObjectManager, SWFUploadField.

:)

Avatar
evsoul

Community Member, 36 Posts

12 February 2010 at 10:17am

Edited: 12/02/2010 10:20am

I found it through the search and just clicked download. What's funny is I've installed it before and had it 80% working haha.

thanks for the help!

Also should I remove gallery then do the /dev/build with the objectmanager and swfuploader then do the gallery? or is all at once ok?

Avatar
evsoul

Community Member, 36 Posts

12 February 2010 at 11:33am

got it working perfectly.
thanks so much!

Avatar
arthurdent

Community Member, 184 Posts

11 May 2011 at 3:29pm

Hi guys, have run this module and struck the same problem. And before you ask, YES, I do have a module called DataObjectManager-master-HEAD installed -- which I assume is the correct Data Object Manager?

Any pointers?

Avatar
fabilo

Community Member, 10 Posts

17 July 2011 at 7:41pm

Make sure the DataObjectManager folder is renamed to dataobject_manager

Also, make sure your webserver has perms to access the module, I've overlooked that a couple of times
chmod -R 755 dataobject_manager

Go to Top