Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

DataObjectManager Module /

Discuss the DataObjectManager module, and the related ImageGallery module.

Moderators: martimiz, UncleCheese, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Adding new images results in a blank frontend page


Reply


3 Posts   912 Views

Avatar
Gravitational FX

Community Member, 22 Posts

25 April 2010 at 9:32am

Hiya.

Perhaps you could help.

When ever my customer adds a new image to an existing image gallery, the resulting page in the front-end will no longer load (just remains blank).

The image seems to be uploaded in the back-end successfully and thumbnails have been created. It can be viewed and detailes updated, however, when the front-end page is viewed, it breaks and will not show the page.

I get this in the server log:
Out of memory (allocated 36438016) (tried to allocate 7096 bytes) in /home/sites/ailifoto.co.uk/public_html/sapphire/filesystem/GD.php on line 24, referer: http://www.ailifoto.co.uk/contact/

And it's similar to this thread but not the same:
http://silverstripe.org/dataobjectmanager-module-forum/show/270557?start=0

The original JPG is about 1.3MB, standard RGB.

Can anyone please help with this?

Avatar
UncleCheese

Forum Moderator, 4096 Posts

25 April 2010 at 10:15am

I always run my SS sites at at least 128M, if not 256M..

Avatar
Gravitational FX

Community Member, 22 Posts

27 April 2010 at 12:15am

HIya.

Thanks for the prompt reply.

I already have my limit set to 128M and the ISP won't let it go any higher.

I've already removed all the gallery images, resized them tp 800x600 and uploaded them, however I get to a limit of 6 on the gallery and if I add just 1 more it falls over.

Any further suggestions?

Thanks,
Wil.