Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

DataObjectManager Module /

Discuss the DataObjectManager module, and the related ImageGallery module.

Moderators: martimiz, UncleCheese, Sean, Ed, biapar, Willr, Ingo, swaiba

imagegallery module bug?

Go to End

5 Posts   1081 Views


Community Member, 2 Posts

18 September 2010 at 8:15am

Edited: 18/09/2010 8:19am

Hi everyone,
first of all, I'm not that experienced with silverstripe - hope that's alright :)

My problem:

I set Silverstripe up and installed "image_gallery", "dataobject_manager" and "swfupload". Works fine so far.

When I try to access an image gallery, I recieve an error message: Website Error, There has been an error,
The website server has not been able to respond to your request.

In the dev-mode it reads like this: (I replaced the actual website with [ url ]).

Any suggestions? I don't really know how to proceed.



Community Member, 56 Posts

20 September 2010 at 11:29am


Community Member, 2 Posts

20 September 2010 at 9:45pm

Hey Matt,
thanks for your reply!

I already did the Database build several times. It successfully completes every time but leaves me with the same error. So it doesn't seem to be related.

A friend suggested that I have to dig into the code of the module because there seems to be something wrong with the SQL-Query (ImageGalleryPage.php:337). I skimmed through some of the php files but wasn't able to fix anything... (= not enough coding experience).

But it seems to be an internal module code-issue, right? Maybe I should try another module :/


Community Member, 56 Posts

21 September 2010 at 10:31pm

looking at the code it looks like you need to create an album before it will work correctly. I know you have just installed the module so just wanted to check if this was the problem


Forum Moderator, 4102 Posts

25 September 2010 at 4:27am

Make sure your site is in dev mode so you can find out what the error is. "There has been an error" isn't really helpful!

Also, I encourage you to use Uploadify instead of SWFUpload with ImageGallery and DOM..

SilverStripe tips, tutorials, screencasts and more: