Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

DataObjectManager Module

Discuss the DataObjectManager module, and the related ImageGallery module.

Moderators: martimiz, UncleCheese, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Fatal error: Class 'ImageUploadField' not found


Go to End
Reply

13 Posts   2928 Views

Avatar
Scorpiankh

1 November 2010 at 1:44pm Community Member, 60 Posts

Just installed image gallery r493 on a website (running with silverstripe v 2.4.2), installed fine, dev/build ran fine, but when I went to create a new image gallery page in the cms it came up with:
Fatal error: Class 'ImageUploadField' not found in C:\...\wwwroot\image_gallery\code\ImageGalleryAlbum.php on line 27

line 27 in ImageGalleryAlbum.php says: new ImageUploadField('CoverImage',_t('ImageGalleryAlbum.COVERIMAGE','Cover Image'))

Any ideas what's causing this problem and how to fix?

thanks

Avatar
Ryan M.

2 November 2010 at 10:50am Community Member, 309 Posts

Try using SimpleImageUploadField instead.

Avatar
Scorpiankh

2 November 2010 at 11:26am Community Member, 60 Posts

Hi, thanks. I tried that but I'm still getting the exact same error, except now it says:
Fatal error: Class 'SimpleImageUploadField' not found in ....

Avatar
Ryan M.

2 November 2010 at 11:59am Community Member, 309 Posts

My bad, try SimpleImageField.

Avatar
Scorpiankh

2 November 2010 at 12:38pm Community Member, 60 Posts

Thanks, that got rid of the Fatal error ...
Just getting 'error saving content' when saving the gallery page now ....

Avatar
UncleCheese

4 November 2010 at 10:39am 4085 Posts

You can delete the SWFUpload module. ImageGallery uses Uploadify now.

http://www.leftandmain.com/silverstripe-modules/2010/08/26/uploadify/

--------------------
SilverStripe tips, tutorials, screencasts and more: http://www.leftandmain.com

Avatar
Scorpiankh

15 November 2010 at 5:27pm Community Member, 60 Posts

Thanks.
I installed uploadify, updated DOM and ImageGallery modules while I was at it. Still getting "Error Saving Content" though.
How can I get it to show an error message with more details than 'error saving content' ?

Avatar
UncleCheese

16 November 2010 at 3:28am 4085 Posts

You can check the response in Firebug or your web inspector..

--------------------
SilverStripe tips, tutorials, screencasts and more: http://www.leftandmain.com

Go to Top