Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

DataObjectManager Module /

Discuss the DataObjectManager module, and the related ImageGallery module.

Moderators: martimiz, UncleCheese, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Image Gallery in 2.4.3


Go to End
Reply


16 Posts   2291 Views

Avatar
nippon

Community Member, 1 Post

22 December 2010 at 1:23pm

I have the same problem as described in the first post.

Also, after creating an album and saving it, I get "Added new Album successfully" message, but all the values are lost - i get an empty form in the popup.

It seems to me that these two issues are somehow related...

Avatar
UncleCheese

Forum Moderator, 4096 Posts

22 December 2010 at 1:43pm

Has anyone been able to replicate these issues on the demo site? http://dataobjectmanager.carlinowebdesign.com (admin/password)

Avatar
Wilson

Community Member, 63 Posts

22 December 2010 at 2:42pm

Hi UC.

Yes, I can reproduce the image_gallery importing from existing FileStore issue. It doesn't happen with every image in the FileStore I just noticed.

http://tinypic.com/r/2135elf/7

Avatar
Wilson

Community Member, 63 Posts

4 January 2011 at 2:48pm

I'm still getting the error with importing existing images, into an album, in the Image Gallery. All latest code. Anyone else?

http://tinypic.com/view.php?pic=2135elf&s=7

Avatar
UncleCheese

Forum Moderator, 4096 Posts

4 January 2011 at 3:28pm

It's an unbelievably complex issue that I've been working on over the last couple weeks. I'm not sure there's going to be any clean resolution to it. ImageGallery wants the files to be classed as "ImageGalleryImage", but you're importing images without that class. You can't change the classname, because that would break other references to that file.

I'm trying to find a way to duplicate the file, but that's not working too well. ImageGallery wants to keep the file in its own file structure..

I'm probably just going to remove the import feature. :(

Avatar
Wilson

Community Member, 63 Posts

5 January 2011 at 2:32am

Wow, thanks UC. I had no idea. That does sound complicated.

Sounds tedious, but if there were a 'special' directory in the FileStore?

Avatar
Wilson

Community Member, 63 Posts

11 January 2011 at 2:24pm

Hi Uncle Cheese,

Just wondering what you're thinking about this issue the last few days. Do you think you'll pull it out of the functionality or attempt to do the duplication? No rush, of course, I just wanted to let my client know.

Thanks!
Wilson

Avatar
omarkohl

Community Member, 30 Posts

12 January 2011 at 2:02am

Edited: 12/01/2011 2:04am

I have been having several issues with Image Gallery in the past weeks. File Permissions seem to have been involved. At least now it looks like it almost works.

I'm using SilverStripe 2.4.4 and ImageGallery r525 (the version currently available at the silverstripe Modules page).

First issue: I have a ImageGalleryPage called "Bilder". Every time I upload pictures into one of the albums on that page several (not one, several) assets/Bilder folders are created. They appear in the Backend Assets and in the File Table in the DB. One folder is created in the filesystem. When hitting "Search for new files" in the Backend all folders except one dissapear both from the backend and the File Table. I don't understand why this happens because I don't use the "Bilder" folder. All images are stored in assets/image-gallery/<album_name>.

Second issue: After uploading images to an album I then try to choose a cover image for the album using those images I uploaded. This causes the image to disappear from the album. Both in the backend and in the frontend it is not visible anymore. The entries in the ImageGalleryItem Table and in the filesystem are not deleted. The image does appear as the album cover. Therefore now I'm forced to upload the image I want to use as a cover twice (it gets a 2 appended to the name).

Any thoughts?

Go to Top