Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

DataObjectManager Module /

Discuss the DataObjectManager module, and the related ImageGallery module.

Moderators: martimiz, UncleCheese, Sean, Ed, biapar, Willr, Ingo, swaiba

DOM and imagegallery in ss 2.4.5

Go to End

3 Posts   1419 Views


Community Member, 19 Posts

9 March 2011 at 5:20am


i have a problem with the dom ig in silverstripe 2.4.5.
Fresh installed ss (xampp) all works fine.
I install the DOM with uploadify, seems to be ok.
Now i install the Imagegallerymodul but it doesn't work.
Everytime i create a ig-page and want to ad some pics ss redirect me out of the cms menu, and shows a blank site with a upload menu. But i can't upload or ad pics here.
Is there a specific version of the modules i had to use with ss 2.4.5 ?

Thanks for your help


Community Member, 19 Posts

9 March 2011 at 9:17pm

Ok i solve the problem.

It was a problem with the folder names.

>Make sure you have correctly named the folders "dataobject_manager" and "uploadify"

After i rename the folders it works fine.


Community Member, 218 Posts

27 May 2011 at 2:02am

im having a mare with the latest version of image_gallery and ss 2.4.5
it all works fine locally, but as soon as i upload i have problems.

clicking "create image gallery page" does nothing. (emails an error to me saying: Error: Uncaught Exception: Cannot move /var/www/vhosts/ to /var/www/vhosts/
At line 422 in /var/www/vhosts/ )
if i refresh, the page appears, but if i try and upload an image it throws up a server error. and emails me a very similar error message to the one above.

looks like permission issues with image_gallery creating directories?
but my whole assets directory is 777.
AND ive even tried manually creating the directories myself and giving them all 777 but it still fails.

any help?!